Dag van de Ambachten op 15 november

Datum Event: 15/11/2020

Dag van de Ambachten op 15 november


Op zondag 15 november zetten talrijke Belgische ambachtslieden gratis de deuren van hun atelier open voor een nieuwe editie van de Dag van de Ambachten. Overal in het land kan het grote publiek kennismaken met de knowhow van deze gepassioneerde vakmensen en kan het deelnemen aan gevarieerde, originele en zelfs ongeziene activiteiten.

De Dag van de Ambachten is een nationaal evenement dat openstaat voor iedereen. Meer dan 450 erkende ambachtslui openen de deur van hun werkplaats en dat is een gelegenheid om hun werk en creaties te tonen aan het publiek dat kennis kan maken met Belgische ambacht.

Enkel ambachtslieden die een wettelijke erkenning hebben, kunnen meedoen. Deze erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van de activiteit, het manuele aspect ervan en de knowhow van de ambachtsman/-vrouw. Ondertussen bezitten bijna 1.500 Belgische ambachtslieden de erkenning, die voor de consument gemakkelijk herkenbaar is door het logo “Erkend Ambacht”.

In Ieper neemt modeontwerpster Heidi Pascal deel. Heidi Pascal maakte reeds meer dan 25 jaar geleden haar eerste bruidsjurk. Hoewel ze het modevak op zich perfect beheerste, voelde ze de nood om de zaak naar een hoger niveau te tillen en meer diepgang in ontwerp en creativiteit te bereiken. Daarom volgde ze een driejarige opleiding modeontwerpen. Om al de nieuwe inzichten en mogelijkheden optimaal te kunnen benutten, volgde ze daarop nog een tweejarige opleiding patroontekenen gespecialiseerd in Haute Couture technieken.

Wil je haar aan het werk zien? Dat kan op de Dag van de Ambachten op 15 november tussen 13 en 17 uur in haar atelier in de Capucienenstraat 61 in Ieper.Meer nieuws uit de streek


Het Ieperse stadsbestuur heeft het ambitieuze plan …

Iepers burgemeester Emmily Talpe legt een pitazaak …