Dag van de mobiliteit

Datum Event: 20/09/2020

Dag van de mobiliteit


Op 20 september vindt in Ieper de Dag van de Mobiliteit, voordien Autoloze Zondag, plaats. In vergelijking met vorig jaar wordt deze editie een stuk uitgebreider, met meer activiteiten én een grotere autovrije zone.

Op 20 september krijgen wandelaars en fietsers vrij spel in het Ieperse kernwinkelgebied en enkele omliggende straten. De zone wordt volledig verkeersvrij gemaakt tussen 12 en 18.30 uur (parkeervrij vanaf 11 uur). Langs de Grote Markt, de Leet, Boterstraat, Menenstraat, Rijselstraat, Neermarkt, Diksmuidestraat en Elverdingestraat worden verschillende standen opgesteld en zijn tal van activiteiten voorzien.

Vanaf 13 uur valt er in alle deelnemende straten wel iets te doen voor bezoekers. Blikvangers zijn onder meer het overkop fietsen en de bumpercarz (een moderne versie van botsauto’s voor kinderen). Er komt ook een fiets- en rolschaatsparcours, minigolf, proefsessies met segway en elektrische trikes, een tentoonstelling van een 20-tal retrofietsen, springkasteel, … Naar jaarlijkse gewoonte zullen fietshandelaars bovendien hun nieuwste fietsen voorstellen en komt er een tweedehandsmarkt voor fietsen. In de Elverdingestraat zal tevens het kunstenevenement Vern-event plaatsvinden.

Extra troef die dag is het ook het Belgische Kampioenschap City Escape. Dat gaat door in 24 steden, waaronder Ieper. Via een app nemen deelnemers het tegen elkaar op om zo snel mogelijk verschillende raadsels doorheen de stad op te lossen. Alle info is terug te vinden via de website www.bk-cityescape.be.

Tot slot werd er naar aanleiding van de Dag van de Mobiliteit ook een fietstocht uitgestippeld. Een gezonde, coronaproof activiteit! Inschrijven voor de fietstocht kan via www.ieper.gezinsbond.be. Na inschrijving ontvangt men een beschrijving van de fietsroute en zoekopdrachten.

In kader van corona dienen bezoekers ouder dan 12 jaar verplicht een mondmasker te dragen. Aan de in- en uitgangen van de autovrije zones worden desinfectiezuilen voorzien. De standen en activiteiten zullen voldoende verspreid staan. Er wordt gevraagd aan de bezoekers om een voldoende afstand te houden en de looplijnen te volgen.

Heb je één of meerdere tweedehandsfietsen of fietsaccessoires die je te koop wenst te stellen op de tweedehandsfietsenmarkt? Contacteer de dienst duurzaamheid via duurzaam@ieper.be of 057 451 672.Meer nieuws uit de streek


Tussen 16 en 20 november dienen asfalteringswerken …

Op 28 oktober dient een verhuis te …