Dan toch Hoppefeesten … maar in de hoppebubbel

Datum Event: 18/09/2020 t.e.m. 19/09/2020

Dan toch Hoppefeesten … maar in de hoppebubbel


Iedereen keek er reikhalzend naar uit: 2020 zou de viering van de 25ste Bier- en Hoppefeesten betekenen. Helaas stak de komst van het coronavirus stokken in de wielen en zag het stadsbestuur zich genoodzaakt de feesten naar 2021 te verplaatsen. Niettemin lanceert de stad in september een alternatief voor de langverwachte hoogdagen van de hop.

Aangezien Poperingenaars keikoppen zijn, is niets doen geen optie. Samen niet kunnen feesten in de feesttent en geen stoet door de straten: toch zitten de Bier- en Hoppefeesten in het hart van elke Poperingenaar. Dus roept het stadsbestuur op om op de Hoppefeesten en de stad te klinken, elk in zijn eigen bubbel.

Wat kan je als bewoner vooraf doen:

  • Hang de affiche uit de stadskrant aan je raam om te tonen dat je mee feest in je bubbel. Extra exemplaren kan je downloaden op www.hoppefeesten.be
  • Koop een hoppefeestvlag (15 euro) en hang ze uit het raam
  • Koop een bierpot (5 euro) van de hoppefeesten
  • Koop bij een hoppeboer een hopperank en versier je gevel

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 september vinden er op de Grote Markt kleine activiteiten plaats zoals een fotobooth, hoppewandelingen, een fotoshoot met Popernicus, … Op vrijdag 18 september openen de light hoppefeesten om 20 uur met een Facebook Live en trekt de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Poperinge door het stadscentrum. Om thuis de sfeer van de feesttent op te roepen, kan je de Spotify of Apple Music Hoppefeestenplaylist downloaden.

Alle activiteiten kan je vanaf 3 september raadplegen op www.hoppefeesten.be. De bierpotten en feestvlaggen zijn te koop via de webshop van Poperinge: www.poperinge.be/webshop.
Meer nieuws uit de streek


De Poperingse zanger Johnny Carton viert dit …

Op zondag 19 juli kunt u twee …

Deel dit!

Columns
Wedstrijden

Cartoons