Extra bussen tijdens schoolspits in Ieper

Extra bussen tijdens schoolspits in Ieper


In Ieper worden tijdens de schoolspitsuren autocars ingezet op drukke buslijnen. Sinds 5 oktober gebeurt dat al voor de lijn 50 tussen Ieper en Veurne, vanaf 21 oktober komen daar ook nog lijn 60 (Ieper-Abele), 70 (Ieper-Nieuwkerke) en 94 (Ieper-Roeselare) bij.

Burgemeester Emmily Talpe, bevoegd voor Mobiliteit, is tevreden dat Vlaams minister Lydia Peeters gehoor geeft aan de verzuchtingen over te drukke bussen van De Lijn. “Het aantal coronabesmettingen neemt over het hele land in sneltempo toe, in West-Vlaanderen stijgen de cijfers op dit moment zelfs het snelst van alle provincies. Overvolle bussen moeten we maximaal vermijden, deze versterking is dus een goede zaak.”

De extra autocars zullen telkens net achter de reguliere bussen van De Lijn rijden. Wordt het te druk op de eerste bus, dan kunnen reizigers gebruik maken van de extra bus. De autocars kan je herkennen door het label ‘versterkte rit’. Vervoersmaatschappij De Lijn werkt sinds 5 oktober samen met autocarbedrijven om drukke lijnen te ontlasten.

Deze week kondigde De Lijn ook aan dat ze een pilootactie lanceert waarbij jaarabonnees van De Lijn hun abonnement tot twintig dagen kunnen pauzeren op dagen dat men er geen gebruik van maakt. Die pauzedagen worden dan terugbetaald. Reizigers die hiervan gebruik willen maken, moeten zich voor 19 november registeren via de website van De Lijn.Meer nieuws uit de streek


In het kanaal Ieper-Komen te Ieper wordt …

Op 26 en 27 november gaan rioleringswerken …