Fiets- en wandelroute Belpop Bonanza Westhoek

Fiets- en wandelroute Belpop Bonanza Westhoek


De muzikale geschiedenis van de Stad Ieper te voet verkennen? Meer weten over Poperinge als baken van de livemuziek? Of liever fietsen door de muzikale geschie­denis van de Westhoek? Het kan deze zomer met de Belpop Bonanza Westhoek fiets- en wandelroutes!

Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) maken onder de noemer Belpop Bonanza sinds 2013 theatershows en televisie over de Belgische popmuziek. Deze zomer zijn ze jouw gids door het muzikale verleden van onze mooie streek.

Trek dus vanaf 21 juli te voet en/​of met de fiets op verkenning door de Westhoek en geniet mee van alle weetjes, fragmenten en beelden die de Belpop-mannen terugvonden en voor ons verzamelden!

Praktisch

Alles wat je nodig hebt, zijn fiets- en/​of stapschoenen, het plan en een smartphone.

De wandeling(en): Op 10 locaties in Ieper hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Het plan kun je digitaal downloaden of afhalen in de dienst Toerisme van de Stad Ieper.

Ook in Poperinge werd een wandeltocht uitgestippeld. Net zoals in Ieper hangen er op de locaties bordjes met een QR-code en een boeiend verhaal. Via de website van de cultuurdienst van Poperinge kan je het wandelplan downloaden.

De fietstochten: Fietstochten, want er zijn er twee! Omdat de streek een heel erg rijke geschiedenis heeft, zijn er twee fietstochten voorzien die de andere gemeenten en steden van de Westhoek aandoen. Met de fiets vertrekkend uit Ieper kom je zo de verhalen over Poperinge, Westouter, Dranouter, …  te weten.

Meer informatie over de routes is te vinden via deze link.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Na de herfstvakantie start de bibliotheek Poperinge-Vleteren …

De Surprice Winter Wonder Wandelingen zijn Take …

Westtoer presenteert de nieuwe Hoppelandfietsroute. Deze lus …