Grafmonumenten met verhalen

Datum Event: 07/11/2020

Grafmonumenten met verhalen


Op zaterdag 7 november om 14 uur organiseert vtbKultuur Ieper Cieper in samenwerking met Fotoclub Kordial Ieper een bezoek aan de Ieperse stedelijke begraafplaats met een rondleiding door Dominiek Dendooven, wetenschappelijk medewerker aan de Stedelijke Musea en lid van de stedelijke commissie funerair erfgoed. Voor velen is de Ieperse begraafplaats nog een onbekend, maar toch een boeiend stukje erfgoed. Heel wat graven hebben immers de Eerste Wereldoorlog overleefd. Tijdens de gidsbeurt is er niet alleen aandacht voor de Ieperse geschiedenis, maar ook voor de funeraire symboliek. Juist na Allerzielen biedt de recent nog opgeknapte begraafplaats een stemmige aanblik door de vele bloemen.

Het geleid bezoek start om 14 uur, bijeenkomst om 13.45 uur aan de ingang in de Zonnebeekseweg tussen de huisnummers 4 en 6 in Ieper.

Schrijf in door te mailen naar rudy@fotoclubieper.be en 5 euro per persoon te betalen op BE84 3771 0504 3559 van vtbKultuur Ieper Cieper, met vermelding van naam en de namen van eventueel andere deelnemers waarvoor je betaalt.Meer nieuws uit de streek


796 stukken telt de Vlaamse Topstukkenlijst: één …

De brandweerzone Westhoek zoekt 45 vrijwillige brandweermannen …