Gratis Zonnebon voor elk gezin!

Gratis Zonnebon voor elk gezin!


Op maandag 9 november vielen de eerste gratis Zonnebonnen in de brievenbus bij sommige inwoners. In april, bij de uitbraak van de eerste coronagolf, besliste de gemeenteraad om aan elke inwoner van groot-Zonnebeke een cadeaubon te schenken. Die ‘CoronaZonnebonnen’ worden deze week dus via de post bedeeld. Met dit initiatief pompt de gemeente ruim 86.000 euro in haar lokale economie.

De Zonnebon wijst inwoners de weg naar de lokale dienstverleners, handelaars en horecazaken. De economie kreeg dit jaar rake klappen en met deze actie wil de gemeente zowel inwoners als handelaars een duwtje in de rug geven. Bovendien wint het systeem van de Zonnebonnen ook aan bekendheid. Nu alle inwoners de bon leren kennen, kunnen ze in de toekomst de bon ook effectief als geschenk gaan kopen. Lokaal winkelen is immers nog nooit zo belangrijk geweest. De vele winkels, restaurants en speciaalzaken zorgen voor een bruisend centrum. Ze bepalen mee het dorpsbeeld, zorgen voor sociale contacten en dragen bij tot het welzijn en het comfort van ons allen.

De bonnen die de mensen nu bij hen thuis ontvangen, hebben een verschillende waarde. Elk gezinshoofd krijgt tien euro en per extra gezinslid komt er vijf euro bij. Zo ontvangen singles 10 euro, koppels 15 euro en een gezin met twee kinderen 25 euro. Het bedrag kun je gebruiken tot 1 november 2021.

De bonnen zijn wat later bedeeld dan oorspronkelijk verwacht. De gemeente wou het systeem gebruiksvriendelijker maken voor de handelaars en de gebruikers, zeker nu er zoveel bonnen in omloop zijn. Daarom werd in een versneld tempo komaf gemaakt met de papieren bon en verloopt alles nu via een digitaal systeem met QR-code. De bon kun je nog afdrukken, ook de mensen thuis ontvangen nu een papieren exemplaar, maar het hoeft niet meer. Via de QR-code betaal je simpel en snel. Bovendien kan iedereen makkelijk een Zonnebon kopen via www.zonnebon.be. Het ideale geschenk voor de feestdagen! Wie na deze week zijn of haar bon niet ontvangen heeft, neemt best contact op via info@zonnebeke.be.Meer nieuws uit de streek


De parochiefederatie Groot-Zonnebeke organiseert ‘Een andere kerst …

Heksenstoet 2021 wordt Heksenstoet 2022! Normaal stond …