Halloween in Poperinge

Datum Event: 30/10/2020 t.e.m. 04/11/2020

Halloween in Poperinge


Dat Poperinge eind oktober zal griezelen, is zeker! Op zaterdag 31 oktober organiseert de stad een halloweenwandeling in het stadspark. In de Gasthuisstraat wordt een heus halloweenhuis ingericht.

Griezelen in het park

Het Burggraaf Frimoutpark wordt met licht en geluid omgetoverd tot een schrikwekkend halloweentafereel. In groepen van 25 personen word je door het park gegidst. Onderweg ontdek je het verhaal van enkele bizarre Poperingse figuren, onder andere de bultenaar, de hopduvel en de Poperingse heksen. De personages worden vertolkt door acteurs van theatergezelschappen Ic Dien en Langhoirs Victorinen. De organisatie is een samenwerking tussen stad Poperinge en Events outside the box.

Startpunt is de ingang van het Burggraaf Frimoutpark (kant van de Komstraat). Eindpunt ter hoogte van Veurnestraat 11. Wandelingen starten om 17.30, 18, 18.30, 19, 19.30, 20, 20.30 en 21 uur. Je kiest een tijdsslot bij reservatie. De tocht duurt anderhalf uur. Tickets kosten 5 euro (MIA-tarief 1 euro) en kan je vanaf 1 oktober bestellen via www.poperinge.be/webshop. Reservatie vooraf is noodzakelijk! Een eigen mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar.

Halloweenhuis

Op vrijdagavond 30 oktober opent het halloweenhuis zijn deuren. Verzamel al je moed en ontdek samen met je bubbel de donkere kantjes van het Poperingse griezelhuis. Wat is dat rare geluid? Is daar iemand? Waar is de uitgang? Ben jij die angsthaas die in recordtempo en met de ogen dicht overal doorheen snelt? Of krijg je de medaille voor stoerheid en volharding opgespeld? Ontdek en geniet!

Locatie: Gasthuisstraat 9. Het halloweenhuis is open op vrijdag 30 oktober van 16 tot 18 uur, op zaterdag 31 oktober van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 17.30 uur, en op woensdag 4 november van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 17.30 uur. Reserveren hoeft niet. Een eigen mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar.

Halloween – voorleesuurtje

Het maandelijks voorleesmoment van de bibliotheek wordt voor de gelegenheid in een halloweenjasje gestoken. De verteller kruipt in de huid van een griezelig personage en haalt de leukste stemmetjes boven. Een spannend verhaal op een unieke locatie, dat mag je niet missen!

Dit voorleesuurtje gaat door op woensdag 4 november, van 14.30 tot 15.30 uur. Locatie: D’n Aria (via koer Hopmuseum). Inschrijvingen via Bibliotheek Poperinge: bib@poperinge.be.

Hond en Halloween

Ook de vzw Vrienden van Poezewoef organiseert op 31 oktober een halloweentocht, maar dan voor honden en hun baasjes. Het parcours loopt door het stadscentrum. Deelnemen kost 5 euro, inschrijven is verplicht.Meer nieuws uit de streek


Maandagavond 30 november vertrekt de thermocar van …

Voor de tweede keer dit jaar houdt …