Heuvellandse senioren niet in de kou

Heuvellandse senioren niet in de kou


De coronacrisis heeft op iedereen een bijzondere invloed. In het bijzonder voor 65-plussers kan het leven zwaar doorwegen zonder contact met anderen. Zeker wanneer mensen beperkingen ondervinden, weegt het mentale welzijn meer door dan anders.

Om zicht te krijgen op de specifieke noden van de Heuvellandse senioren, wordt via een enquête nagegaan op welk vlak vanuit de dienst senioren en Nestor ondersteuning kan geboden worden in deze uitzonderlijke tijd. Daarom krijgt elke 65-plusser binnenkort een omslag in de brievenbus. Daarin steekt een enquête en nuttige informatie, specifiek voor senioren. “We adviseren om de enquête massaal ingevuld terug te bezorgen, zodat we gerichte acties kunnen opzetten voor wie er nood aan heeft. Om de omslagen te bedelen kunnen we rekenen op de hulp van vele vrijwilligers, die we erg dankbaar zijn”, klinkt het.

Momenteel biedt Heuvelland al een aantal acties aan. Zo is de gesprekslijn dagelijks (ook in het weekend) bereikbaar van 13 tot 21 uur voor wie nood heeft aan een babbel, een vraag heeft of voor wie het even allemaal teveel is. Bel naar 0471 53 13 03.

Verder biedt Nestor tal van dienstverleningen aan zoals vervoer en boodschappen, gezelschap en klusjes. Ook de 80-plussers die jarig zijn worden niet vergeten.

Om deze periode wat op te vrolijken, wordt ‘Muziek op de stoep’ georganiseerd. Deze actie gaat door in de week van 14 december. Hiervoor kunnen vooraf verzoeknummers worden aangevraagd. Het inschrijvingsformulier om deze aan te vragen is in de omslag te vinden.Meer nieuws uit de streek


Eerder deze maand werd aan alle 65-plussers …

Op 6 gemeentelijke gebouwen werden zonnepanelen geplaatst. …