Ieper neemt bijkomende maatregelen

Ieper neemt bijkomende maatregelen


Naar aanleiding van de stijging van het aantal besmettingen in Vlaanderen en de verstrengde coronamaatregelen genomen door de nationale veiligheidsraad, besliste burgemeester Emmily Talpe om, met het oog op de veiligheid van de Ieperlingen, bijkomend een aantal lokale maatregelen te nemen.

Burgemeester Emmily Talpe: “Op vandaag is de situatie in Ieper nog onder controle, ook ons ziekenhuis is nog covid-vrij, maar het stadsbestuur wil ten alle koste vermijden dat de tweede golf ook onze stad hard zou treffen. Dat betekent onder meer dat alle nog geplande kermissen en rommelmarkten tot eind augustus worden afgelast én dat we strenger toezien op de voorschriften van evenementen of de zaterdagmarkt die wel nog kunnen doorgaan. Het spreekt voor zich dat we dagelijks evalueren en ook verder bijsturen wanneer dit kan of noodzakelijk zou worden.”

Welke evenementen worden afgelast?

• de Thuyndagfoor (van 1 tot 11 augustus) op de Grote Markt

• alle rommelmarkten en alle andere kermissen in Ieper en haar deelgemeenten

• het Hap foodtruckfestival (van 21 tot 23 augustus) op het Hamiltonplein

De zaterdagmarkt

De zaterdagmarkt zal vanaf 1 augustus tijdelijk terug aan de Leopold III-laan plaatsvinden. Op die locatie kunnen de richtlijnen beter nageleefd en gecontroleerd worden onder meer wat betreft het respecteren van de looprichtingen. Het nieuwe ministerieel besluit legt onder meer een éénrichtingsverkeersplan alsook afzonderlijk toe- en uitgangen tot de markt op. Een marktbezoek dient ook individueel te gebeuren en niet langer dan noodzakelijk zo stelt de federale overheid

De buurtbewoners worden meteen per brief verwittigd. Het stadsbestuur hoopt opnieuw op hun begrip voor deze tijdelijke situatie.

Dagelijkse Last Post plechtigheid

Met de Last Post Association, de dienst Toerisme, de technische dienst en de politie werd afgesproken om vanaf 29 juli enkel nog publiek toe te laten onder de Menenpoort voor het bijwonen van de dagelijkse Last Post. Maximum 190 bezoekers kunnen aldus voortaan de plechtigheid bijwonen. Er werden stippen aangebracht op de grond zodat de 1,5 meter gegarandeerd is. Rond de Menenpoort wordt een perimeter voorzien waarin geen publiek toegelaten is.

Andere evenementen kunnen voorlopig wel nog doorgaan op voorwaarde dat deze volledig corona-veilig worden georganiseerd en ze afgestemd zijn op het eerdere besluit van de burgemeester wat betreft evenementen. Hier geldt de verplichting tot het dragen van een mondmasker zoals dit op vandaag ook in de horeca geldt.Meer nieuws uit de streek


Het speelpleintje in het Astridpark is verhuisd …

De Ieperse begraafplaatsen worden sinds enige jaren …