Ieperse Tooghedagen van 11 tot 14 september

Datum Event: 11/09/2020 t.e.m. 14/09/2020

Ieperse Tooghedagen van 11 tot 14 september


Van 11 tot 14 september zijn Ieper en deelgemeenten weer in de ban van de Tooghedagen. Bij de start van het nieuwe schooljaar is dit het moment bij uitstek om kennis te maken met de nieuwste collecties bij Ieperse handelaars.

Autosalon

Ontdek op vrijdag, zaterdag én zondag de allernieuwste modellen bij de erkende merkgarages op het vierde Iepers Autosalon op de Grote Markt. Dit jaar in een light-jasje.

Coronaveilig winkelen

Ondanks de coronacrisis gaan de Tooghedagen nog steeds door. Echter, worden dit jaar extra maatregelen getroffen om alles coronaproof te laten verlopen. Zo worden desinfectiezuilen geplaatst en worden stewards ingezet om shoppers te wijzen op de looplijnen, het dragen van een mondmaskers, de social distance, … Het dragen van een mondmasker tijdens het shoppen in de Ieperse binnenstad is verplicht.

Bereikbaarheid

Sinds enkele jaren komen de handelaars van de Boter-, Boomgaard-, Diksmuide-, Menen- en Tempelstraat al op vrijdag vanaf 14 uur de straat op om hun waren aan te prijzen. Ze worden hierin gevolgd op zaterdag vanaf 9 uur en op zondag vanaf 12 uur door hun collega’s van het Vandenpeereboomplein, de Rijsel- en Stationsstraat en de Grote Markt. Dankzij deze dubbele regeling op vrijdag blijft het stadscentrum de ganse dag zowel met de wagen als met het openbaar vervoer bereikbaar.

Vlot parkeren kan op het Sint-Maartensplein (bereikbaar via de S. de Volsberghe- en de Deken Delaerestraat), de Esplanade, het Colaert- en Stationsplein, de Kolve, de Oudstrijderslaan, het stedelijk sportcentrum (winkelstraten bereikbaar via de vestingbrug) of op één van de randparkings die de stad rijk is (Rijselsepoort, Tulpenlaan, Minneplein, Leopold III-Laan).Meer nieuws uit de streek


Tussen 16 en 20 november dienen asfalteringswerken …

Op 28 oktober dient een verhuis te …