Infrastructuurwerken woonproject Schiethoek gestart

Infrastructuurwerken woonproject Schiethoek gestart


Met de start van de infrastructuurwerken krijgt het woonproject Schiethoek vorm. Voor dit project slaan WVI, De Mandel en gemeente Langemark-Poelkapelle de handen in elkaar. Eind juni is de aannemer gestart met de aanleg van de riolering en de straat. Deze nieuwe verkaveling met zowel sociale huurwoningen, koopwoningen en woonkavels heeft een oppervlakte van bijna 4 hectare. Zo wordt er opnieuw extra woongelegenheid gecreëerd voor 78 gezinnen.

Bouwmaatschappij De Mandel zal in een eerste fase 23 huurwoningen en 9 koopwoningen bouwen. De Mandel stelde Architectenbureau Projekt-Team bvba uit Roeselare aan voor de bouw van de sociale woningen. Het ontwerp bestaat uit een mix van verschillende woontypes gaande van compacte woningen met 2 slaapkamers tot woningen voor grote gezinnen en woningen aangepast voor mindervaliden. In een tweede bouwfase komen daar nog eens 14 huurwoningen bij.

WVI zal in totaal 32 betaalbare bouwkavels realiseren die variëren van 338 m² tot 624 m². Daarvan zijn 28 bestemd voor koppelwoningen, 3 voor vrijstaande woningen en 1 voor een gesloten bebouwing. Een grote troef van de WVI-bouwkavels is dat kopers nog steeds met een eigen architect en aannemer aan de slag kunnen gaan.

In nauw overleg met alle partners werd een plan uitgewerkt met een gezonde mix van sociale woningen, middelgrote en kleine bouwkavels voor ieders budget, zodat iedereen zijn gading vindt. Er wordt sterk geïnvesteerd in een kwaliteitsvol openbaar domein, waarbij groen, mobiliteit en waterhuishouding bijzondere aandacht krijgen.Meer nieuws uit de streek


Langemark-Poelkapelle doet een oproep aan de inwoners …

Van 27 oktober tot eind november zal …