Inzameling landbouwfolie

Datum Event: 06/10/2020 t.e.m. 08/10/2020

Inzameling landbouwfolie


In het voorjaar van 2020 werd de inzameling van de landbouwfolie geannuleerd door de coronamaatregelen. Daarom wordt voorgesteld om deze inzameling éénmalig drie volle dagen te organiseren in plaats van drie halve dagen. Tevens werd voorgesteld om een éénrichtingsverkeer te organiseren, waarbij de in- en uitrit verschillend is. De landbouwers kunnen inrijden via de groene poort, langs het stadsdepot rijden, om daarna terug uit te rijden langs de parking van het stadsdepot.

Enkel bij een goede behandeling aan de bron is recyclage mogelijk: bezemschoon en droog, geen onzuiverheden, pakketten opgesplitst per soort en samengebonden (tot maximum 18 kg), samengebonden met een strip van dezelfde folie (zeker geen vlaskoord of plastiektouw). Bigbags mogen gevuld worden met andere bigbags, maar niet met andere folies.

Folies verplicht te scheiden in volgende drie fracties:

  • dikke recycleerbare folies
  • dunne recycleerbare folies
  • bigbags

De inzameling is enkel bedoeld voor Poperingse land- en tuinbouwers. Buiten de aangegeven uren mag geen folie aangevoerd worden. Het achterlaten van folie of gelijk welk ander afval op andere momenten, zal aanzien worden als sluikstort volgens de zonale politieverordening.

Omdat grondbedekkingsfolies (aardbeien, asperges, courgetten) niet meer gerecycleerd kunnen worden, worden deze niet meer gratis aanvaarden. Deze folie kan wel betalend aangeleverd worden op het overslagstation van IVVO, Pilkemseweg te Ieper (057 20 01 94), aan het tarief van 0,17 euro per kg (+ btw).

De inzameling gaat door op 6, 7 en 8 oktober van 9 tot 11.45 uur, en uitzonderlijk ook van 13 tot 16 uur.Meer nieuws uit de streek


Door de stijgende coronacijfers en strengere maatregelen …

Corona slaat hard om zich heen en …