Jan Yperman Ziekenhuis bouwt eigen kwaliteitsbeleid uit

Jan Yperman Ziekenhuis bouwt eigen kwaliteitsbeleid uit


Het Jan Yperman Ziekenhuis kiest niet voor een derde JCI (Joint Commission International)-accreditatie, maar gaat voluit voor een ambitieus eigen kwaliteitsbeleid. Dat sluit nauwer aan bij de Belgische context en die van de organisatie en beantwoordt beter aan de noden en zorgvragen van de patiënt.

Dat het Jan Yperman Ziekenhuis zorg van hoge kwaliteit aanbiedt, heeft het in belangrijke mate te danken aan de trajecten tot het behalen van twee accreditaties – in 2014 en 2017 – van de internationale organisatie JCI (Joint Commission International). Algemeen directeur Frederik Chanterie: “JCI heeft ons methodieken aangeleerd en structuren doen opzetten waardoor we onze zorg blijvend naar een nog hoger niveau hebben kunnen tillen. Processen en werkmethoden die naar aanleiding van de accreditatie in het leven werden geroepen, werpen nog steeds hun vruchten af. Daardoor zijn we nu klaar voor een nieuwe, volgende stap, in de volle overtuiging dat kwaliteit veel méér is dan een label.”

“Dit nieuwe kwaliteitsmodel biedt ons de kans om onze energie in de toekomst nog geríchter in te zetten op wat een echt kwaliteitsverschil maakt voor onze patiënten”, aldus algemeen directeur Frederik Chanterie. “Laat duidelijk zijn dat we onze ambities hiermee niet verlagen, wel integendeel. De lat blijft onverminderd hoog liggen en kwaliteit van zorg blijft voor ons essentieel.”

Het Jan Yperman Ziekenhuis is met meer dan 1.250 medewerkers, 130 artsen en 523 bedden een modern, jong en dynamisch ziekenhuis. De patiënt staat er centraal en er wordt zeer veel aandacht besteed aan kwalitatief hoogstaande geneeskunde. Behalve de hoofdcampus in Ieper heeft het ziekenhuis afdelingen in Poperinge (Poli Poperinge), Wervik (voormalig Sint-Janshospitaal) en Veurne (CAD) en radiologische kabinetten in Komen, de Klaverstraat in Ieper en in Diksmuide. In het voormalig klooster van het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper heeft het Jan Yperman Ziekenhuis een dagcentrum voor jongeren met psychische problemen.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Dan kan Stad Veurne je helpen! Door …

De Buitenschoolse kinderopvang Benjamien staat paraat om …

Na de herfstvakantie start de bibliotheek Poperinge-Vleteren …