Kies jouw Zonnebeeks Streekproduct! (6)

Kies jouw Zonnebeeks Streekproduct! (6)


Dit jaar organiseert Zonnebeke voor de tweede maal een wedstrijd waarbij men de gemeentelijke streekproducten opspoort. Drie producten zullen benoemd worden tot Zonnebeeks streekproduct. De laureaat zal bovendien gedurende een jaar extra in de spotlights gezet worden. De winnaar wordt bepaald door de beoordeling van een vakjury enerzijds en via een online stemming door de inwoners anderzijds. Ook jij kan je stem uitbrengen via www.zonnebeke.be. Wij stellen de zeven kanshebbers één voor één aan je voor!

We gaan vandaag de zoete toer op met de Passendaalse Lukken van De Vredestuin! De ambachtelijke lukken zijn gebaseerd op het oude recept van de grootmoeder van Kristien Vanacker van De Vredestuin. Oma’s recept kreeg dankzij een scheutje ‘t Vintje – een likeur van Vintage Heuvelland – een streekgebonden lukkensmaak.

Naast bloem, suiker en eieren, geeft het scheutje alcohol de klassieke lukkensmaak aan het deeg. Het deeg krijgt een rusttijd van 24 uur, wordt afgebakken en best bewaard in een ijzeren doos. Zoals vroeger dus!Meer nieuws uit de streek


Deze week moest de buitenschoolse kinderopvang in …

Op zondag 18 oktober communiceerde het gemeentebestuur …