Kom mee zoeken in Zonnebeke!

Kom mee zoeken in Zonnebeke!


De Dienst voor Toerisme Zonnebeke lanceerde onlangs de derde editie van hun fotowandelzoektocht. Het concept is gelijk aan de voorgaande jaren; foto’s met pijlen wijzen je de weg langs een parcours van 3 kilometer doorheen Passendale. Er zijn 36 te zoeken foto’s die in de juiste volgorde geplaatst moeten worden. Op die manier ontdek je het pittoreske dorp op een leuke manier. Starten en eindigen doe je aan het oud gemeentehuis.

Aan de wedstrijd is er ook een online prijsvraag verbonden. Een ludiek filmpje op de website van de Dienst voor Toerisme, waarin drie dames een partijtje minigolf spelen in De Oude Kaasmakerij, helpt je alvast op weg om de extra vragen te beantwoorden. Deelnemers moeten raden wie dit onderonsje won en wat de som is van het totaal aantal behaalde (straf)punten door de speelsters. Laat je echter niet misleiden: het filmpje is een leidraad, maar ook niet meer dan dat …

Wil je deelnemen? De zoektocht is te verkrijgen bij de Dienst voor Toerisme Zonnebeke en bij verschillende lokale horecazaken. Verder is op de marktpleinen van elke Zonnebeekse deelgemeente een blokpaal voorzien met deelnameformulieren. De formulieren worden gratis verspreid, maar bij afgifte van de antwoordstrook wordt een bijdrage van 1 euro gevraagd. De eerste 10 winnaars ontvangen een prijs. En die is de moeite, want de prijzenpot bestaat uit een reeks Zonnebonnen en geschenkmanden met streekproducten. De hoofdprijs is een Zonnebon ter waarde van 120 euro. De zoektocht loopt tot en met 20 september.

Voor het vijfde jaar op rij organiseert de Dienst voor Toerisme Zonnebeke eveneens een zomerfietszoektocht. ‘The Legacy’ fietsroute is een traject van 37 kilometer die je laat kennismaken met het monumentale erfgoed van de gemeente. Op je tweewieler ontdek je de mooiste plekjes van Zonnebeke en dat in het kader van de wederopbouw na WOI.

De route start aan parking 2 in het Kasteeldomein. Hou tijdens de fietstocht je ogen goed open, zodat je geen enkel detail over het hoofd ziet. Onderweg zoek je diverse foto’s en op geregelde afstanden vind je een plekje om even op adem te komen. Je maakt kans op één van de prijzen als je erin slaagt om de foto’s in de juiste volgorde te plaatsen, en de uiteindelijke winnaar zal worden bepaald door een schiftingsvraag.

De fietszoektocht is te verkrijgen bij de Dienst voor Toerisme Zonnebeke, bij verschillende lokale horecazaken en in de blokpalen op de marktpleinen van de deelnemende gemeentes. Meedoen aan deze zoektocht is gratis. Ook hier bestaat de prijzenpot uit Zonnebonnen – vijf stuks, met als hoofdprijs een bon ter waarde van 120 euro. Deze wedstrijd loopt tot en met 30 september.

Met deze 2 leuke wedstrijden trekt ook Zonnebeke volop de kaart van ‘vakantie in eigen land’. Omwille van de coronamaatregelen moesten heel wat activiteiten van het jaarprogramma worden geannuleerd, maar met een beetje creativiteit en sportiviteit wordt het niettemin een onvergetelijke zomer vol West-Vlaams vakantieplezier!  Meer nieuws uit de streek


De parochiefederatie Groot-Zonnebeke organiseert ‘Een andere kerst …

Op maandag 9 november vielen de eerste …