Lancering Landschapsfonds Westhoek

Datum Event: 26/08/2020

Lancering Landschapsfonds Westhoek


Het Regionaal Landschap Westhoek vzw, de provincie West-Vlaanderen, het Streekfonds West-Vlaanderen, het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vlaamse Landmaatschappij nodigen u graag uit op de officiële lancering van het Landschapsfonds Westhoek op woensdag 26 augustus om 11 uur bij B&B ’t Heuvelhof (Zwartemolenstraat 8 te Dranouter).

Na twee succesvolle proefrondes schiet het Landschapsfonds Westhoek nu definitief uit de startblokken. Verenigingen, georganiseerde bewonersgroepen of ook gewoon losse geëngageerde buurtbewoners roepen we op om een groen initiatief in te dienen (een buurttuintje aanleggen, een bosje aanplanten, het inrichten van een natuurgebiedje, een pluktuin, voedselbosjes, een levende uitkijktoren, waterrijke natuur, geveltuintjes, bloemenlinten, …). Het gaat om kleinschalige groeninitiatieven in of nabij het dorp of de buurt.

De helft van het beoogde bedrag dat ze hiervoor nodig hebben, krijgen ze cadeau van het Landschapsfonds Westhoek, op voorwaarde dat ze de andere helft ophalen via crowdfunding. Een uniek en vernieuwend initiatief in Vlaanderen om het landschap in te richten dus. De voorbije try-outs leverden alvast 10 verrassende ideeën op, die allemaal slaagden in hun opzet.

Graag inschrijven voor 20 augustus via https://rlwesthoek.bookfast.me/.  Meer nieuws uit de streek


De brandweerzone Westhoek zoekt 45 vrijwillige brandweermannen …

De gemeente Heuvelland is sinds het begin …