Medewerkers Jan Yperman getest op antistoffen

Medewerkers Jan Yperman getest op antistoffen


Meer dan 1.200 medewerkers van het Jan Yperman Ziekenhuis hebben zich reeds laten testen op antistoffen tegen het coronavirus. Dat gebeurde via een serologische test op een bloedstaal. Begin april begon het Klinisch Labo van Jan Yperman als een van de eerste ziekenhuislaboratoria in België met het aanbieden van dergelijke serologische testen.

Tot nu toe hebben 1.275 medewerkers en artsen zich laten testen. Dat is bijna 9 op 10. Van hen bleek zowat 10 % de infectie al te hebben doorgemaakt. Dit ligt in lijn van de verwachtingen en is vergelijkbaar met data van andere ziekenhuizen in dezelfde periode.

Het Jan Yperman Ziekenhuis biedt nu iedereen de kans om zich te laten testen op antistoffen tegen het coronavirus. Daarnaast is het onder bepaalde omstandigheden ook mogelijk om je te laten testen aan de hand van een PCR-test (neus-, keelwisser). Dit laatste kan op doorverwijzing van de huisarts bij symptomen. Mensen kunnen zich ook zonder doktersvoorschrift laten testen, in het kader van een internationale reis, indien dit vereist wordt door de buitenlandse overheid.

Een test afnemen kan op twee locaties: de screeningspost in de Briekestraat 10 te Ieper of in de Oostlaan 11 te Poperinge. Vooraf een afspraak maken is verplicht.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Door de stijgende coronacijfers en strengere maatregelen …

In Ieper worden tijdens de schoolspitsuren autocars …

Tussen 21 en 23 oktober dienen nutswerken …