Nieuw wandelpad in Langemark-Poelkapelle

Nieuw wandelpad in Langemark-Poelkapelle


Langemark-Poelkapelle is een wandelpad rijker! Het Beeuwsaertmolenpad is de jongste telg in een reeks van prachtige wandelingen in de gemeente.

Al eeuwen lang siert de Beeuwsaertmolen het landschap van het landelijke Bikschote. Met zijn ranke wieken maalt hij van tijd tot tijd nog wat graan tot bloem. Deze staakmolen kent een lange geschiedenis van vallen en opstaan. Meerdere malen geraakt hij vernield door brand, storm of ontij, maar telkens rechtte hij zijn rug en staat er vandaag  te pronken als nooit voorheen.

De Beeuwsaertmolen vormt dan ook het nieuwe startpunt van deze wandeling. Het Beeuwsaertmolenpad dompelt de wandelaar niet alleen onder in een bijzonder verhaal van molenaars en bloem, maar het is tevens een ontdekking voor natuurliefhebbers en fervente stappers.

De wandeling zelf is 8 kilometer lang en zit vol met verrassende plekjes. En speciaal voor de kleinsten zijn er doe- en denkvragen opgesteld in de mooie bijhorende stijlvolle brochure.

Die brochure kun je gratis verkrijgen bij de dienst voor Toerisme, de 3 toeristische infopunten (Tea-Room Oud Gemeentehuis in Poelkapelle/Bistro De Koornbloem Langemark/Eetkaffee Steenstraete) of in de molen zelf.

Je kunt de kaart ook digitaal downloaden op www.langemark-poelkapelle.be. Wie weet is het de aanzet om te ontdekken wat Langemark-Poelkapelle nog meer in petto heeft!

Copyright foto: Jo LottegierMeer nieuws uit de streek


Op donderdag 29 oktober organiseert het bestuur …

Nog tot en met 14 december kun …