Nieuwe openingsuren en tarieven zwembad Ieper

Nieuwe openingsuren en tarieven zwembad Ieper


Vanaf september worden de openingsuren van het zwembad van Ieper tijdelijk aangepast naar aanleiding van de coronamaatregelen. Dat is nodig om alle gebruikers van het zwembad zo veilig en vlot mogelijk te laten genieten van hun zwembeurt. Ook de nieuwe tarieven voor het zwembad gelden vanaf 1 september.

Openingsuren

Tijdens de schooluren is het zwembad uitsluitend voor scholen toegankelijk. Voor het publiek zijn er telkens tijdblokken in de ochtend, de middag, de namiddag en de avond voorzien. Om zeker te zijn van je zwembeurt, reserveer je best je plaats via https://sport.ieper.be/, want er is een beperkt aantal bezoekers per tijdblok.

Volgende richtlijnen gelden bij het betreden van het zwembad:

  • Dragen van mondmasker is verplicht tot in de kleedcabine
  • Afstand houden van andere bezoekers en van personeelsleden
  • Beperkt aantal bezoekers tijdens publiekzwemmen
  • Na affluiten van de redders (einde blokuur) dient het zwembad na 15 minuten verlaten te worden

Nieuwe tarieven

Wil stad Ieper de zwemmers kwaliteit blijven garanderen, kan het stadsbestuur niet anders dan de tarieven aanpassen aan de realistische situatie van vandaag. Om het nieuwe tarief te bepalen werd er gebenchmarkt tussen Ieper, gelijkaardige steden en omliggende gemeenten, maar steeds met het idee om het zwemmen betaalbaar te houden voor iedereen. De laatste aanpassing dateert van 2003.

Kinderen onder de zes jaar zwemmen gratis, kinderen tussen 6 en 12 jaar en 65-plussers betalen 2 euro. Vanaf 12 jaar en voor personen met een handicap is de prijs 3 euro. Jongeren tot 18 jaar in groep vanaf 20 personen betalen 2 euro.

UiTPAS met kansentarief

Ook de tarieven voor mensen met een UiTPAS met een kansentarief worden aangepast. Voor kinderen onder de zes jaar is een zwembeurt gratis. Kinderen tussen 6 en 12 jaar en 65-plussers betalen 0,40 euro, vanaf 12 jaar en voor personen met een handicap is het 0,60 euro per zwembeurt.

Alle vermelde tarieven gelden voor inwoners van Ieper. Voor niet-inwoners gelden andere tarieven.

Alle info in verband met de openingsuren en de tarieven vind je hier.Meer nieuws uit de streek


Tussen 16 en 20 november dienen asfalteringswerken …

Op 28 oktober dient een verhuis te …