Nieuwe woonontwikkeling De Schiethoek in Poelkapelle

Nieuwe woonontwikkeling De Schiethoek in Poelkapelle


WVI, De Mandel, Ons Onderdak en het lokaal bestuur Langemark-Poelkapelle slaan de handen in elkaar om een nieuw woonproject te realiseren aan de Schiethoek te Poelkapelle. Deze site situeert zich in de driehoek tussen de Langemarkstraat, de Brugseweg en de Oude Bosweg in  Poelkapelle. De ontsluiting voor autoverkeer wordt voorzien langs de Langemarkstraat. Voor fietsers en voetgangers wordt ook een doorsteek gemaakt naar de Oude Bosweg en de Brugseweg.

Op de site van De Schiethoek zal bouwmaatschappij De Mandel in een eerste fase 23 huurwoningen en 9 koopwoningen bouwen. In een tweede bouwfase komen daar nog eens 14 huurwoningen bij. De Mandel stelde Architectenbureau Projekt-Team bvba uit Roeselare aan voor de bouw van de sociale woningen. De architect tekende een ontwerp met een mix van verschillende woontypes gaande van compacte woningen met 2 slaapkamers over woningen voor grote gezinnen van 7 personen tot woningen aangepast voor mindervaliden.

De West-Vlaamse Intercommunale heeft 32 kavels in dit project. Daarvan zijn er 28 bestemd voor koppelwoningen, 3 voor vrijstaande woningen en 1 voor een gesloten bebouwing. Zij worden te koop aangeboden van zodra de infrastructuurwerken gerealiseerd zijn. In een latere fase zal ook de sociale huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak een 12-tal koopwoningen realiseren. De mix van sociale huurwoningen, sociale koopwoningen en kavels zorgt voor een gemengde wooninvulling. Bij opmaak van het inrichtingsplan werd veel aandacht besteed aan een duurzame woonontwikkeling, waarbij groen, mobiliteit en waterhuishouding bijzondere aandacht krijgen.

De ontwikkeling van deze site is reeds enkele jaren in opmaak, maar wordt dus nu in uitvoering gebracht. Voor de aanleg van de infrastructuur wordt gewerkt met subsidiëring door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en werd studiebureau Haegebaert nv aangesteld als ontwerper. Op 22 juni starten de nodige infrastructuurwerken.Meer nieuws uit de streek


Op donderdag 29 oktober organiseert het bestuur …

Nog tot en met 14 december kun …

Deel dit!

Wedstrijden
Speel mee en win!
Win een snoephuisje van SURPRICE!
Speel mee en win!
Win een duoticket voor GRIMMLACHEN door Frank Degruyter!
Speel mee en win!
Win een mand vol overheerlijke proevertjes van De Kruiderie!
Columns

Cartoons