OC De Bampoele in Krombeke wordt vernieuwd

OC De Bampoele in Krombeke wordt vernieuwd


Tegen de zomer van 2021 zal het ontmoetingscentrum in Krombeke er anders uitzien. Het Buurtsalon van stad Poperinge en Dorpspunt in Krombeke van De Lovie vzw zullen samenkomen in OC De Bampoele.

Wat zal er gebeuren?

Er staan heel wat werken op de planning. Zo wordt de berging achteraan ingericht als ruimte voor kinderopvang. De foyer wordt verkleind en deel ervan wordt als nieuwe berging gebruikt. Een ander deel doet dienst als de berging van de toekomstige buurtwinkel. Er komt ook een extra toegang van  de koer naar de sanitaire ruimtes.

De verwarming op mazout wordt vervangen door verwarming op gas.

Het gelijkvloers van de pastorie wordt volledig opgefrist en krijgt een nieuwe invulling (Buurtsalon-Dorpspunt). De ruimten van de Kerkfabriek verhuizen naar de eerste en tweede verdieping. In de plaats komt een volledig vernieuwde bibliotheek en bar. Het huidige lokaal van de bibliotheek wordt omgevormd tot een ontmoetingsruimte met tafeltjes en stoelen, én met een buurtwinkel.

De verbouwingswerken zijn net gestart en duren tot eind juni 2021. Het ontmoetingscentrum kan tijdens deze periode niet gebruikt worden. Enkel de grote zaal blijft wel toegankelijk, onder andere voor het schoolturnen, maar tussen begin november en eind februari zal er geen verwarming zijn.

De bibliotheek sluit de deuren vanaf november, tot zolang de werken duren. Als alternatieve dienstverlening brengt de bibliotheek boeken aan huis in Krombeke. Alle informatie hierover vind je op poperinge.bibliotheek.be.Meer nieuws uit de streek


Ben je ook fan van Talbot House …

AFS Comité KIP (Kortrijk Ieper Poperinge) organiseert …