Olivier en Veerle winnen Groene Pluim 2020

Olivier en Veerle winnen Groene Pluim 2020


Voor de tweede maal op rij reikte gemeentebestuur Zonnebeke de Groene Pluim uit aan een persoon of vereniging die zich belangeloos inzet voor het milieu. Na de nominatieronde in het voorjaar volgde een spannende publieksstemming in oktober. 293 stemmen werden uitgebracht.

Zeven kandidaten streden voor de titel van Groene Pluim-ambassadeur:

  • Olivier Dochy en Veerle Deconinck
  • Philippe Dewulf en Ann Vandecasteele
  • Vrije Basisschool De Biesweide
  • Katrien Dewulf
  • Natuurloop Zonnebeke
  • Robyn Eeckhout en kinderen
  • Karen Dewulf en kinderen

Op 24 oktober werd de winnaar bekend gemaakt. Schepen Sabine Vanderhaeghen mocht Olivier Dochy en Veerle Deconinck die dag uitroepen tot de Groene Pluim-ambassadeurs van 2020. Zij behaalden 72 stemmen. Op de tweede plaats, met 71 stemmen, volgt Karen Dewulf met haar kinderen. Op de derde plaats staan Robyn Eeckhout en haar kinderen met 51 stemmen.

Olivier en Veerle zetten zich al sinds jaar en dag in voor Natuurpunt vzw. Ze doen aan onderzoek, inventariseren vogels en fauna, organiseren fotoavonden en geven gidsbeurten. Biodiversiteit is van groot belang. Daarom stimuleren ze mensen uit de regio om hun tuin zodanig aan te passen zodat deze meer insecten en kleine zoogdiertjes aantrekt. Om deze reden ontvingen Olivier en Veerle Zonnebonnen ter waarde van 150 euro en een oorkonde. De overige kandidaten mochten ook een Zonnebon van 25 euro in ontvangst nemen.

Met deze wedstrijd probeert de gemeente Zonnebeke het milieu en de nood om er zorg voor te dragen onder de aandacht te brengen. Zo zorgen dieren voor de bestuiving van bloemen én dus hun voortbestaan, wij mensen halen grondstoffen, energie, voedsel … uit de natuur. Zonder biodiversiteit is dit niet mogelijk.Meer nieuws uit de streek


De oude gemeenteschool in Beselare is een …

Hobbyfotograaf? Populaire Instagrammer? Breng jij Zonnebeke uniek …