Pakjes afhalen via de Cubee pakjesautomaat

Pakjes afhalen via de Cubee pakjesautomaat


Gemeente Zonnebeke is volop haar visie rond mobipunten in het centrum van elke deelgemeente aan het uitwerken. Zo werd bijvoorbeeld een nieuwe fietsenstalling geplaatst aan de sporthal in Beselare en kan je jouw elektrische auto reeds opladen aan de kerk in Zonnebeke. Het plaatsen van een pakjesautomaat past in dit plaatje.

De pakjesautomaat in het centrum van Zonnebeke is misschien al opgevallen. De gemeente is hiervoor in zee gegaan met Cubee van Bpost. Deze week werd de finishing touch aangebracht met de stickers. Vanaf 28 augustus is hij klaar voor gebruik. Wat het gebruik betreft, dit is heel eenvoudig. Wanneer je een online bestelling plaatst, kies je als leveringsmethode de Cubee pakjesautomaat. Van zodra het pakje in de automaat wordt afgeleverd, ontvang je een bevestiging met een QR-code. Deze QR-code kan je scannen aan de automaat (of de cijfercode manueel ingeven) en vervolgens opent de locker met jouw pakje automatisch.

De online markt groeit jaar na jaar, bijgevolg zorgt dit voor een toename aan pakjes. Een pakjesautomaat heeft vele voordelen. Deze is 24/7 beschikbaar, je kan zowel pakjes ophalen als versturen en het is een veilige manier van leveren wanneer je zelf niet thuis bent om je pakje te ontvangen. Bovendien is het milieuvriendelijk en heeft het een positieve impact op ons verkeer, want er wordt minder CO² geproduceerd dan bij thuislevering en het zorgt voor minder rondrijdende busjes.

Als de automaat in Zonnebeke aanslaat, wil het bestuur ook graag een automaat voorzien in Beselare en in Zandvoorde na de werken in de dorpskern.Meer nieuws uit de streek


Voor de tweede maal op rij reikte …

Deze week moest de buitenschoolse kinderopvang in …