Stadsbestuur ziet zich genoodzaakt activiteiten te annuleren

Stadsbestuur ziet zich genoodzaakt activiteiten te annuleren


Na de aankondiging van de verstrengde coronamaatregelen door de Nationale Veiligheidsraad ziet het Poperingse stadsbestuur zich genoodzaakt enkele activiteiten te annuleren.

Naar aanleiding van de stijgende covid-19-besmettingen in ons land en de verstrengde federale coronamaatregelen, besliste het Poperingse stadsbestuur om enkele geplande activiteiten te annuleren:

  • de Avondmarkt (14 augustus): funshoppen is verboden en winkelen moet individueel gebeuren
  • het recreatief beach- en grasvolleybaltornooi (15 augustus)
  • Lekker Westhoeks: deze organisatie zou al drie weken na het voorlopige einde van de huidige maatregelen komen en de onzekerheid rond wat zal kunnen en mogen neemt toe

De parkconcerten – Luisteren toegestaan – en de tuin- en horecaconcerten kunnen wel blijven doorgaan omdat ze aan de normen beantwoorden en een groen attest uit de veiligheidsmatrix kregen. Hier geldt conform de recentste maatregelen vanaf vandaag de verplichting om een mondmasker te dragen.

Andere afgelastingen op Poperings grondgebied

Het stadsbestuur vernam intussen ook dat de Feestcommissie in Roesbrugge besliste om de plaatselijke kermis met IJzerfeesten te annuleren. De Duinkerkestraatkermis liet ook weten dat de voorwaarden te streng zijn om het met vrijwilligers te kunnen organiseren en zij beslisten eveneens om af te gelasten. Ook de Kinderbrouwerij in Reningelst annuleerde intussen haar activiteiten van komend weekend (optreden en Kinderfeest).

De Montebergrally gaat voorlopig nog altijd door, maar de activiteiten concentreren zich volledig op de industriezone zonder publiek en met strenge controle op deelnemers en teams. Er gaat niets door in het stadscentrum.Meer nieuws uit de streek


Door de stijgende coronacijfers en strengere maatregelen …

Corona slaat hard om zich heen en …