Stijgend aantal besmettingen in Zonnebeke

Stijgend aantal besmettingen in Zonnebeke


In Zonnebeke werd de voorbije 2 à 3 dagen een stijgend aantal besmettingen vastgesteld. Samen met buurgemeenten Ieper, Roeselare, Moorslede en Staden kleurt Zonnebeke donkeroranje op de schaal die de Vlaamse Overheid hanteert. Met 27 nieuwe besmettingen tijdens de afgelopen 7 dagen zit de gemeente net niet in de hoogste alarmfase. Waakzaamheid en voorzichtigheid zijn geboden, onrust is echter niet nodig. Alle mensen die positief bevonden werden de voorbije dagen zijn door contact tracers gecontacteerd en werden in quarantaine en/of isolatie geplaatst. De meeste besmettingen de voorbije 7 dagen kunnen gelinkt worden aan onderwijsinstellingen (voornamelijk buiten de gemeentes) of gezinnen waar reeds een gezinslid positief testte op Covid-19.

Recent werd echter een mogelijks grotere broeihaard ontdekt in een lokale horecazaak. De field agents van het Agentschap Zorg en Gezondheid volgen de situatie nauwgezet op en contacteren iedereen die risico loopt. Ondertussen besliste de zaakvoerder, na overleg met het gemeentebestuur, om de zaak preventief tijdelijk te sluiten.

Het gemeentebestuur overlegt ondertussen dagelijks met het COVID-team en de huisartsen omtrent de situatie in de gemeente. De conclusie van dit dagelijks overleg is op vandaag nog steeds dat bijkomende maatregelen niet nodig zijn. Wel blijft het zeer belangrijk dat iedereen maximaal alle maatregelen naleeft. Respecteer de anderhalve-meter-regel, besteed extra aandacht aan handhygiëne, draag een mondmasker wanneer je anderhalve meter afstand niet kunt respecteren en hou je aan de bubbel, zoals de federale overheid die oplegt. Je beschermt er jezelf en jouw medemensen mee.Meer nieuws uit de streek


Op zondag 18 oktober communiceerde het gemeentebestuur …

Op zondag 18 oktober kreeg het gemeentebestuur …