Toenemend aantal besmettingen in Groot-Zonnebeke

Toenemend aantal besmettingen in Groot-Zonnebeke


Ook in Groot-Zonnebeke werden de voorbije dagen opmerkelijk meer besmettingen vastgesteld. De clusters zijn afgebakend en er is geen reden tot paniek. Voorzichtigheid is echter geboden. Het gemeentebestuur volgt de cijfers die Sciensano publiceert dagelijks op. Daarnaast krijgt ze ook informatie van de Vlaamse overheid en uiteraard wordt ze ook vanuit de medische sector op de hoogte gehouden.

Wie vandaag de website van Sciensano checkt, ziet dat in de voorbije veertien dagen 10 besmettingen vastgesteld werden op het grondgebied van de gemeente. Op basis van de informatie die intussen bij het gemeentebestuur bekend is, zal het aantal besmettingen in de komende dagen stijgen tot 17 positieve gevallen. In absolute cijfers uitgedrukt resulteert dat in een cijfer van 136 op 100.000 inwoners. Hiermee is de alarmdrempel van 20 per 100.000 inwoners overschreden. Het bestuur sluit niet uit dat dit cijfer in de volgende dagen nog stijgt.

Geen reden tot paniek

Dankzij een efficiënte contactopsporing moet dit aantal nog geen reden geven tot paniek. De besmettingen zijn duidelijk afgebakend en situeren zich in drie clusters. De grootste cluster wordt gevormd door de bewoners op de afdeling met covid-positieve personen in het woonzorgcentrum te Zonnebeke. De twee andere clusters zijn kleiner en zijn op vandaag beperkt tot één gezin per cluster. Zowel binnen de afdeling van het woonzorgcentrum als bij de andere twee clusters zijn de nodige maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Bovendien kan het woonzorgcentrum rekenen op de ondersteuning van het Jan Yperman Ziekenhuis en het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Respecteer de voorzorgsmaatregelen

Het gemeentebestuur en de huisartsen vragen met aandrang dat elke inwoner de covid-19 maatregelen goed zou naleven. Respecteer de anderhalve-meter-regel, besteed extra aandacht aan handhygiëne, draag een mondmasker zodra je je in een drukke omgeving bevindt en houd je aan je knuffelbubbel, de bubbel van vijf mensen buiten het eigen gezin met wie je de afstandsregel niet hoeft na te leven. Je beschermt er jezelf en je medemensen mee. Het gemeentebestuur volgt de situatie op de voet op. Mocht het aantal besmettingen te sterk toenemen, dan zullen er extra maatregelen volgen om de volksgezondheid te beschermen.Meer nieuws uit de streek


Op zondag 18 oktober kreeg het gemeentebestuur …

Syntra West begeleidt de komende vier jaar …