Twee medailles voor Entre-Deux-Monts!

Twee medailles voor Entre-Deux-Monts!


Copyright foto: entre-deux-monts.be

De druivenpluk is net gedaan. Het was de derde keer op rij dat dit vroeger op het jaar viel dan gemiddeld, dankzij de uitzonderlijk warme en droge zomer. Wijnbouwer Martin Bacquaert van Wijndomein Entre-Deux-Monts durft voorzichtig zeggen dat er toch een zekere klimaatsverandering is.

“De eerste twee druivensoorten die geoogst werden, zijn wel aangetast geweest door een wespenplaag. De overige druiven, die wat later geoogst werden, waren bijzonder kwalitatief. Ze waren perfect gezond en de besjes waren kleiner dan normaal. Dit zal zorgen voor een mooie concentratie in de wijnen. De frisheid en de elegante aroma’s, dé typiciteit van de wijnen uit Heuvelland, zullen ook opnieuw aanwezig zijn dankzij de nabijheid van de Noordzee”, vertelt hij.

Tijdens de drukke druivenpluk haalde het domein twee medailles binnen! Namelijk een gouden medaille met de Wiscoutre Rosé brut op de internationale Concours Mondial de Bruxelles die in september in Tsjechië plaatsvond. Daarnaast een zilveren medaille met de Wiscoutre brut op de jaarlijkse wedstrijd Beste Belgische Wijn. Op tien jaar tijd werd het domein door deze wedstrijd bijna ieder jaar bekroond met een medaille, behalve in 2014. Wijnbouwer Martin hoopt op die manier Heuvelland nationaal en internationaal op de kaart te zetten als wijnregio.Meer nieuws uit de streek


De wegenwerken in Wijtschate zijn hervat, na …

Heuvelland ondersteunt haar kwetsbare huishoudens. Deze gezinnen …