Vakantieplezier in West-Vlaanderen

Vakantieplezier in West-Vlaanderen


Deze zomer wordt hét moment om de mooiste plekjes in onze eigen streek te ontdekken. Voor één keer ruilen we het vliegtuig in voor de fiets, auto of de benenwagen en trekken we eropuit in ons charmante Belgenlandje. Wij delen alvast enkele toppers voor een geslaagde dagtrip in West-Vlaanderen!

De Tweebergenwandelroute vertrekt vanuit de dorpskom van het uiterst charmante Westouter en doorkruist het adembenemende Heuvelland. Tijdens een tocht van 7,2 kilometer wandel je naar de Sulferberg en naar het gelijknamige natuurreservaat. Verderop trotseer je de Rodeberg. Eenmaal boven wacht een avontuurlijke afdaling langs het Hellegat, een diep uitgesneden dal vol prachtige bossen. De terugweg voert je door het Kotje Piepersbos. Extra leuk is dat je onderweg ligzetels tegenkomt waarin je even kan plaatsnemen om te genieten van het mooie zicht. Een wandeling die zonder meer de moeite waard is: uitgetest en goedgekeurd door de Blitsredactie!

Ook de Oude Leiewandelroute is een aanrader. Je start in Bavikhove of Ooigem en wandelt langs de Leie, door de vallei van de Plaatsebeek, naar enkele adembenemende afgesloten Leiearmen waar de natuur vrij spel krijgt. Weidedoorsteken, knuppel- en graspaden, bosrijke gebieden, jaagpaden en andere gevarieerde landschappen zorgen voor bijna 11 kilometer wandelplezier. Enkele oude Leiearmen en de historische hofstede Munkenhof zijn de ideale plekken voor een leuk en ‘instaproof’ fotomoment.

Vorig jaar bekroonden de lezers van VAB-Magazine de Waterhoekfietsroute tot ‘de mooiste fietsroute van het land’ en dat is geheel terecht. Over een lengte van bijna 52 kilometer verken je het gebied van de Bovenschelde in Avelgem, Anzegem en Zwevegem. Onderweg trap je over tal van autoluwe baantjes langs de Schelde, het kanaal Bossuit-Kortrijk en de oude spoorlijn Kortrijk-Ronse. Het Pompgebouw in Bossuit en de Tiegemberg zijn enkele van de vele hoogtepunten onderweg.

En voor wie geboeid is door historische weetjes, zijn in West-Vlaanderen ook tal van interessante, vaak interactieve, musea te bezoeken. Denk maar aan Texture in Kortrijk, een museum over Leie en Vlas. In een authentiek vlasverzendhuis uit 1913 ontdek je het boeiende verhaal van de vlas- en linnennijverheid in de streek, en van het gedurfd ondernemerschap met vallen en weer opstaan.

Voor wielerfans die in een julimaand zonder Ronde van Frankrijk op hun honger blijven zitten, is KOERS dan weer een mooi alternatief. KOERS, Museum van de Wielersport, brengt je tijdens een interactieve rit door de geschiedenis van het wielrennen. Dankzij onder meer een kasseimuur van 90°, uitzonderlijke trofeeën, een Service Course volgestouwd met koersfietsen, getuigenissen van fietsfanaten, beklijvende actiebeelden en een regenboog van collectiestukken waan je je heel even Eddy Merckx. Of ‘Jempi’ Monseré, want deze Roeselaarse wielerheld is nooit veraf in KOERS.

Nog meer inspiratie nodig? Neem dan zeker eens een kijkje op www.westtoer.be voor nog veel meer West-Vlaamse pareltjes!

Copyright foto: Westtoer APBMeer nieuws uit de streek


De gemeente- en OCMW-raad van Langemark-Poelkapelle gaan …

Vanaf dinsdag 3 november kan je het …

Deel dit!


Wedstrijden
Speel mee en win!
Win de leukste gezelschapsspelletjes dankzij Blits Lokaal en De Speelplekke!
ColumnsCartoons