Voor elke Ieperse tuin een gratis boom: Ieper boomt!

Voor elke Ieperse tuin een gratis boom: Ieper boomt!


Het Ieperse stadsbestuur heeft het ambitieuze plan om tegen eind 2024 te streven naar 100.000 bijkomende bomen op zijn grondgebied. Daarom lanceert de stad een gloednieuwe actie: Ieper boomt! Elk Iepers gezin krijgt de kans om een gratis boom aan te planten in de eigen tuin.

121 Vlaamse steden en gemeenten hebben het bomencharter ondertekend met als doel tegen 2024 1,2 miljoen nieuwe bomen aan te planten. Ieper streeft ernaar om 100.000 bijkomende bomen te planten, enkel Gent en Oostende gaan voor nog meer bomen! Dit is een bijzonder ambitieus plan en dat kan de stad alleen realiseren door iedereen met grond aan te moedigen om bomen bij te planten.

Keuze uit streekeigen boomsoorten

De dienst Landschap van de stad Ieper selecteerde voor Ieper boomt! 12 streekeigen boomsoorten (4 kleine, 4 middelgrote en 4 grote boomsoorten) waaruit inwoners kunnen kiezen. Wie een boom wil bestellen, kan via www.ieper.be/ieperboomt de geschikte soort kiezen op basis van de beschikbare grootte in de tuin en het type bodem. Daarnaast vind je er info over de bloeitijd, bloeikleur, het soort vruchten en of ze bruikbaar zijn voor de mens.

Zo kan iedereen die wil de juiste boom voor zijn of haar tuin kiezen. Van het prachtig bloeiend krentenboompje, de lijsterbes met haar voor vogels heerlijke bessen tot de wat mysterieuze zwarte populier, er is voor elk wat wils!

Praktisch

Geïnteresseerde inwoners kunnen hun boom bestellen via een bestelformulier op www.ieper.be/ieperboomt tot uiterlijk zaterdag 21 november. Wie bestelde, kan de boom afhalen op zaterdag 12 december (datum kan wijzigen gezien de evolutie van het coronavirus).Meer nieuws uit de streek


Op 2 en 3 december worden werken …

Tussen 2 en 18 december wordt een …