Wegenwerken in Ieper

Wegenwerken in Ieper


Tijdens de zomermaanden wordt er in Ieper hard gewerkt om de omgeving (nog) mooier te maken.

Rioleringswerken Kleine Branderstraat

Tussen 6 en 17 juli dienen rioleringswerken te worden uitgevoerd in de Kleine Branderstraat. Hierbij zal het straatgedeelte tussen de Poperingseweg en de Westbrandhoek afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Er is een omleiding voorzien via de Galgestraat in beide richtingen. 

Beluikstraat afgesloten in kader van private werken

Op 10 juli dient de Beluikstraat voor enkele uren te worden afgesloten voor doorgaand verkeer in het kader van private werken. 

Betonpomp Korte Torhoutstraat

Op vrijdag 10 juli dient een betonpomp te worden opgesteld in de Korte Torhoutstraat, dit na het kruispunt met de Oude Houtmarktstraat. Tussen 9 en 16 uur zullen zowel de Korte Torhoutstraat en de Oude Houtmarktstraat een doodlopende weg betreffen, waarbij geen doorgaand verkeer mogelijk zal zijn. 

Opbouw torenkraan Vanderghotelaan

Op 16 juli dient een torenkraan te worden opgebouwd in de Vanderghotelaan. Hierbij zal het weggedeelte tussen de Plumerlaan en de Weverijstraat afgesloten zijn voor verkeer. De achterliggende wijk zal die dag ontsloten en bereikbaar zijn via het Sluispad. De paaltjes op het Sluispad zullen tijdelijk verwijderd worden. 

Asfalteringswerken Vleeshouwers- en Vlonderstraat

Op donderdag 9 augustus vinden asfalteringswerken plaats in de Vleeshouwers- en Vlonderstraat. Hierbij zal in de straten een tijdelijk parkeer- en verkeersverbod worden toegepast. 

Aanpassing boordstenen Capronstraat

Tussen 10 en 31 augustus (2 werkdagen) dienen boordstenen te worden aangepast in de Capronstraat. Deze ingreep zal er voor zorgen dat fietsers vlotter de Oude Vaartstraat en Goesdamstraat kunnen indraaien.

Tijdens de werken zal alternerend (afwisselend) verkeer door middel van verkeerslichten worden toegepast.

Wegeniswerken Dikkebusseweg

Tussen 17 en 21 augustus dienen wegenwerken te worden uitgevoerd in de Dikkebusseweg, ter hoogte van het kruispunt met de Oudstrijderslaan.

Deze werken kaderen in het optimaliseren van de verkeerslichtenregeling op het kruispunt. Na deze werken zal het rechtsafslaande verkeer dat komt van het station en rijdt richting Dikkebus vlotter kunnen doorstromen en worden enkele kleinere aanpassingen uitgevoerd aan de verkeerslichtenregeling, met als doel deze te optimaliseren. 

Het zal tijdelijk niet mogelijk zijn om de Dikkebusseweg in en uit te rijden vanaf de Oudstrijderslaan. Het verkeer op de Oudstrijderslaan zelf blijft mogelijk in beide richtingen. 

Het verkeer wordt omgeleid via de Capucienenstraat en Poperingseweg enerzijds en via de Capronstraat en Poperingseweg anderzijds.Meer nieuws uit de streek


In Ieper worden tijdens de schoolspitsuren autocars …

Tussen 21 en 23 oktober dienen nutswerken …