Zondag 19 juli: Open tuin!

Zondag 19 juli: Open tuin!


Op zondag 19 juli kunt u twee prachtige tuinen in de streek van Poperinge bezoeken. Inspiratie opdoen voor uw eigen tuin, kleurrijke bloemen bekijken, of gewoon genieten van de omgeving, het kan allemaal!

De eerste tuin is die van Luc en Frieda en is gelegen in de Haringestraat 54 te Haringe. Hun tuin is 50 are groot. In de vaste plantenborders staan er rozen, clematissen, salvia’s, helenium, echinacea’s, floxen, dahlia’s, … Aan de vijver met terras staan er fruitbomen, druiven en een moestuin. De volledige tuin is omringd met hagen en knotwilgen, waar de vogels kunnen schuilen. Op de vele bankjes kun je even pauzeren en genieten van de kleurrijke tuin. De foto’s hieronder tonen alvast een voorproefje:

De tuin van Odette ligt dan weer in de Bruggestraat 78 te Poperinge. Haar romantische rozentuin is 14 are groot. Ook in de tuin van Odette ligt het accent op kleurgebruik. Er is onder andere een vijver en groentetuin aanwezig. De grote verzameling fuchia’s is te bewonderen vanuit talrijke zithoekjes.

Een bezoekje brengen aan de tuin van Luc en Frieda kost 3 euro. Elke bezoeker krijgt een gratis plantje. Contact opnemen kan via friedabuseyne@gmail.com of 0478 57 50 35. Groepen zijn op afspraak welkom. De inkomprijs bij Odette bedraagt 2 euro. Zij is te bereiken via odettedesplenter@gmail.com of 0496 55 76 82.

Beide tuinen zijn te bezichtigen van 10 tot 18.30 uur.Meer nieuws uit de streek


Voor de tweede keer dit jaar houdt …

Het voorbije jaar werden op Poperings grondgebied …