Illyan kreeg Baba Yega aan de deur

Illyan kreeg Baba Yega aan de deur


Copyright foto: Baba Yega

“Plots ging de deurbel. 2 Baba Yega’s stonden aan de deur.” Illyan Lemaire Verhaeghe van bijna 5 kreeg de verrassing van zijn leven!”

Het was een verrassing van formaat voor Illyan, die fan is van Baba Yega. Illyan is het zoontje van Geoffrey Lemaire en Melissa Verhaeghe. Het gezin woont in Wevelgem.

“Nu we nergens naar toe kunnen en de verveling thuis wat toesloeg, begon Illyan naar verschillende kinderkanalen te kijken”, vertelt zijn mama Melissa Verhaeghe. “Hij was nogal gefascineerd door Baba Yega en luistert de laatste tijd veel naar hun nieuw liedje ‘Halloween’.”

2 dagen

“Mijn zus, die meter is van Illyan liet weten dat Baba Yega ter gelegenheid van de 4de verjaardag een Baba Yega-pak zou weggeven. Dat had ze op sociale media gezien.” Op woensdag 18 november zou dit thuisgebracht worden. “We moesten een foto nemen waar de ‘Baba Yega groet’ gedaan werd, de foto posten, Baba Yega taggen en zoveel mogelijk likes op de foto krijgen.” Melissa deelde de foto op Facebook en zag dat vrienden deze deelden. “Ook op een pagina van Wevelgem deelde ik de foto. Ik stuurde de foto ook door naar de finalisten van Miss Benelux waar ik nog aan deelnam. Ook zij riepen hun netwerk op om de foto te liken en te delen, wat ik heel erg apprecieer. Uiteindelijk haalden we meer dan 530 likes op twee dagen tijd.”

4 finalisten

De verjaardagsactie van Baba Yega was een groot succes en uiteindelijk werd besloten om 4 winnaars gelukkig te maken met een pak. “Dinsdagnamiddag liet men weten dat we op de finalistenlijst stonden. Of we bij de 4 finalisten waren die een prijs zouden ontvangen, wisten we niet”, aldus Melissa die de tocht van Baba Yega volgde op sociale media. “De eerste halte was in Hamme, maar van de 2° en 3° finalist werd geen locatie bekend gemaakt. Plots zag ik op een filmpje dat men Gaverzicht voorbijkwam. Dat zag er al goed uit, want ze waren in onze buurt. Ik had nog nooit zoveel stress. Het zou zo leuk zijn voor Illyan!” Om 17.30 uur ging bij de familie Lemaire uiteindelijk de bel en 2 Baba Yega’s stonden voor de deur te dansen. Illyan deed onmiddellijk de Baba Yega-groet. “Er werden foto’s genomen maar er werd niet gepraat. Baba Yega’s maken enkel gebaren! Alles gebeurde coronaproof buiten aan de voordeur. Het was een onvergetelijk moment voor Illyan”, besluit Melissa.Meer nieuws uit de streek


De voorzitters van de 19 lokale UNIZO …

Op maandag 23 november wordt er verlichting …