1 miljoen minder bezoekers in Kortrijk door lockdown

1 miljoen minder bezoekers in Kortrijk door lockdown


De afgelopen lente (maart-mei) was één van de meest bizarre ooit. Dit wordt ook gereflecteerd in de bezoekerscijfers van de stad Kortrijk. Terwijl Kortrijk tijdens de winter nog 1.926.452 mensen mocht ontvangen in de binnenstad, waren dat er in de lente slechts 718.743. Een verschil van meer dan 1.2 miljoen.

Arne Vandendriessche, schepen van Economie: “De cijfers van deze periode zijn uiteraard niet verrassend, de bezoekersaantallen zijn drastisch gedaald. Toch is het interessant om de cijfers te vergelijken en de effecten van de lockdown kwantitatief uit te drukken. Zo zien we dat de sluiting van de horeca het grootste effect had op de cijfers. De detailhandel bleef nog even open, maar zij lieten toen al weten niet veel volk meer te ontvangen. De cijfers bevestigen dit.”

“De maand april zal de geschiedenis ingaan als de kalmste maand ooit, waarbij de bezoekersaantallen nooit de 5.000 per dag overstegen. Het is maar sinds de opening van de winkels en de markten dat de cijfers gestaag begonnen te stijgen. We verwachten dat we bij de volgende cijfers een grote groei zullen zien bij de opening van de horeca en we zijn ook benieuwd naar de cijfers van #KortrijkKorting, het nieuwe koopweekend waar de handelaars heel tevreden over waren”, besluit de schepen.  Meer nieuws uit de streek


Op woensdag 4 november werkt de firma …