5 keer meer winterterrassen in Kortrijk

5 keer meer winterterrassen in Kortrijk


Het eerste winterterras van Kortrijk is al in gebruik sinds begin oktober. De voorbije dagen volgden er nog meer. En ook de komende dagen en weken zullen winterterrassen als paddenstoelen uit de grond rijzen in de stad.

Sinds de invoering van het “Charter Winterterrassen XXL” liet een veertigtal horecazaken weten na te denken over het zetten van een winterterras. Dit is veel meer dan andere jaren. De reden valt natuurlijk niet ver te zoeken. De stad stelde daarom een charter op dat ervoor moet zorgen dat de winterterrassen die er komen, veilig en kwaliteitsvol zijn.

Ondertussen werden al 20 winterterrassen goedgekeurd. Daarbovenop zijn er nog 10 zaken die aangegeven hebben een winterterras te willen zetten. Zij vervolledigen momenteel hun dossier. Dat maakt samen 30, of 5 keer meer dan vorig jaar!

Er zijn ook 10 zaken die afzien van hun plannen, vooral sinds de verstrengde maatregelen van vrijdag.

Schepen van Economie, Arne Vandendriessche: “Tijdens Terzake hoorde ik epidemioloog Pierre Van Damme een lans breken voor verwarmde winterterrassen. In Kortrijk zijn we hier al 3 weken mee bezig. Er zullen tot 5 keer zoveel winterterrassen in de stad te vinden zijn in vergelijking met 2019. We voelden snel aan dat veel horecabazen met dit idee speelden. Daarom voerden we ook het “Charter Winterterrassen XXL” in. Het charter is een goede leidraad voor de horeca die veilige en gezellige terrassen garandeert. Het is jammer dat hier en daar toch terrassen on hold worden gezet, maar ik begrijp dat er angst is voor wat komen gaat. Hopelijk buigen de cijfers snel weer om zodat de horeca opnieuw meer volk kan ontvangen, maar dit kan enkel als iedereen zich bewust is van de ernst van de situatie en zijn gedrag daar aan aanpast. Wat me wel plezier doet, is dat mijn oproep tot samenwerking niet in dovemansoren viel. Alle 7 café-uitbaters van ’t Straatje bundelen de krachten en dienden één dossier in. Ook op het St-Amandsplein en aan de Grote Kring zullen er gezamenlijke terrassen zijn.”Meer nieuws uit de streek


30s PROJECT is geboren tijdens de lockdown …

Twintig plattelandsprojecten krijgen financiële steun uit Europa, …