Aanmoedigingspremie en attentie voor kinderbegeleiders

Aanmoedigingspremie en attentie voor kinderbegeleiders


Op 12 oktober vieren we in Vlaanderen de jaarlijkse Dag van de Kinderbegeleider. In volle coronacrisis verdienen de circa 560 kinderbegeleiders van de voorschoolse en buitenschoolse kinderopvang in Kortrijk het meer dan ooit om in de bloemetjes te worden gezet. De stad steunt kinderopvanginitiatieven financieel met een succesvolle starterspremie en sinds kort ook een aanmoedigingspremie voor onthaalouders.

De Dag van de Kinderbegeleider wordt aangegrepen om voor elke kinderbegeleider in Kortrijk een attentie te voorzien in de vorm van een totebag met bedankingskaartje, een kortingsbon voor de aankoop van het boek ‘Natuur(lijk) Spelen’ (auteur is Kortrijks onthaalouder Mieke Vandromme) en een kleine tube verzorgende handcrème.

Philippe De Coene, schepen van Zorg: “Onze kinderbegeleiders zijn helden van de zorg. Ze laten onze kinderen groeien en bloeien, ook in deze moeilijke tijden. Vanuit Zorg Kortrijk organiseren we zelf kinderopvang, maar we voeren ook een actief ondersteuningsbeleid voor alle private initiatieven. Sinds 2015 hielpen we al 20 nieuwe kinderopvanginitiatieven opstarten met de stedelijke starterspremie, goed voor 242 nieuwe, vergunde plaatsen. We voorzien nu ook een aanmoedigingspremie om onze onthaalouders, die het vaak niet makkelijk hebben om uit te kosten te komen, jaarlijks een financieel duwtje in de rug te geven. Vorige maand kregen 40 onthaalouders deze premie van 200 euro voor de eerste keer.”

Schepen Philippe De Coene overhandigt maandagmorgen symbolisch een geschenkentas aan één van de honderden kinderbegeleiders: onthaalmoeder Tante Connie. Connie Couckuyt baat een gezinsopvang uit voor 8 kindjes. Normaal organiseert ze elk jaar op Dag van de Kinderbegeleider een feestelijk ontmoetingsmoment met de ouders van haar opvang. Dit jaar kan dit jammer genoeg niet plaatsvinden.

Er zullen in totaal 560 attenties uitgedeeld worden voor alle begeleiders van de Kortrijkse kinderopvang. Dit zijn begeleiders van baby’s, peuters en ook schoolgaande kinderen. Dit jaar is extra dank zeker op zijn plaats!Meer nieuws uit de streek


Dr Bart Van Geluwe, abdominaal chirurg in …

Lucky Luke trekt naar het diepe Zuiden. …