Aanplant het Kollegebos en het Koeksken

Aanplant het Kollegebos en het Koeksken


In de week van 23 november wordt, in het kader van Dag van de Natuur, bos heraangeplant in samenwerking met Natuurpunt Gaverstreke en sociale partner Constructief vzw. Twee locaties worden aangepakt: het Koeksken in Bavikhove en het Kollegebos in Harelbeke. Voor het Koeksken zijn er 150 bosplanten voorzien, het Kollegebos krijgt er 4.065 bosplanten bij.

Begin dit jaar, in februari, werden de oude, kapotte exotische bomen in het Kollegebos gerooid met de bedoeling om een duurzaam, biodivers en inheems bos te creëren. Het Kollegebos zag er zo een heel tijdje leeg uit, maar daar komt nu verandering in. Als ontwerp voor het Kollegebos opteerden we om rond het centraal aan te planten bosgedeelte een bosrand van 6 meter te voorzien, om gelaagdheid te bekomen en eventuele overlast te beperken.

Schepen Tijs Naert licht toe: “We hoopten om de heraanplant te kunnen verwezenlijken samen met een aantal vrijwilligers, maar door de huidige coronacijfers is dit onmogelijk. De heraanplant van het Kollegebos zal met de hulp van de sociale economie vervaardigd worden. Het Koeksken wordt door Natuurpunt Gaverstreke aangeplant. Het planten van de bomen gebeurt op een volledig coronaveilige manier.”

Heb je vragen of opmerkingen over de heraanplant in het Kollegebos? Contacteer dan de milieudienst via 0800 21 202 of milieu@harelbeke.be.Meer nieuws uit de streek


In de week van 7 december zal …

De Warmste Week in Harelbeke, dat is …