Alcatraz geeft startschot op Depart XXL

Datum Event: 10/10/2020

Alcatraz geeft startschot op Depart XXL


Depart XXL, het eerste coronaproof evenementenplein van het land, opent op 10 oktober zijn deuren met Sound Of Noise. Festivalorganisator Alcatraz neemt de organisatie in handen.

Op zaterdag 10 oktober opent festivalorganisator Alacatraz de site met het minifestival Sound of Noise. Met lokale prog metal helden Dyscordia, het groove metal fenomeen Spoil Engine en de speed metal vrienden van Evil Invaders kunnen de liefhebbers van het genre zaterdag vanaf 17 uur terecht op Depart XXL voor het eerste evenement met +1.200 personen. Tickets kopen kan op www.alcatraz.be/news/2020/09/24/sound-of-noise-nl voor 26,50 euro per ticket.

Mario Mortier, booker en promotor van Alcatraz: “Met Sound Of Noise bouwt Alcatraz aan een nieuw concept. We willen niet braaf aan de zijlijn staan toekijken hoe onze beminde sector stilletjes maar resoluut naar de afgrond wegzinkt. We willen vooral creatief blijven omspringen met de vervelende situatie waarin we ons nu al een hele poos bevinden en proberen met SON opnieuw aan een vorm van min of meer normale live-muziekbeleving te doen. Uiteraard binnen de mate van het mogelijke én steeds met oog voor de veiligheid van onze bezoekers, artiesten en crew. Met Depart XXL krijgen we de kans ons vooral te concentreren op de organisatie en programmatie van ons evenement en dat met een aanzienlijke capaciteit. Dat is vooral te danken aan het feit dat de site, die helemaal coronaproof werd ingericht, heel wat praktische zorgen voor de organisator wegneemt.”

Axel Ronse, schepen van Cultuur: “We geven zuurstof aan de evenementen- en cultuursector. Corona mag en zal ons niet klein krijgen. Met Depart XXL geven we het voorbeeld in Vlaanderen. Zowel publiek als artiesten tonen massaal hun interesse in onze site. Wij bewijzen dat coronaproof evenementen organiseren kan. Hopelijk volgen alle andere Vlaamse steden en gemeenten. Dat is ons doel.”

Nieuwe datum voor Brihang en Het Zesde Metaal

Oorspronkelijk zou Depart XXL openen op 26 en 27 september. Het noodweer besliste daar evenwel anders over. De uitgestelde en uitverkochte concerten van Brihang en Het Zesde Metaal staan opnieuw geprogrammeerd op zondag 18 oktober om 14 uur (Brihang) en 20 uur (Het Zesde Metaal). Deze concerten zijn zittend en overdekt. Alle tickets voor de originele datum blijven geldig. De tickethouders werden door organisator Wilde Westen op de hoogte gebracht.Meer nieuws uit de streek