Alcatraz maakt eerste namen bekend voor 2021

Datum Event: 12/08/2021 t.e.m. 15/08/2021

Alcatraz maakt eerste namen bekend voor 2021


Ruim drie maanden is het inmiddels geleden dat de plannen voor Alcatraz festival, editie 2020, noodgedwongen werden opgeborgen. De organisatie van Alcatraz bleef echter niet bij de pakken zitten. Ze tonen veerkracht en leggen zich niet zomaar neer bij de pijnlijke feiten.

“De plannen voor het Drive-In gebeuren vielen dan wel in het water, maar middels de samenwerking met 12 andere Europese onafhankelijke metalfestivals wordt bij Alcatraz nu al maanden hard gewerkt aan een ander prestigieus project. Op 7, 8 en 9 augustus (ofwel het weekend dat Alcatraz dit jaar normaal gezien zou doorgaan) presenteren we een groots opgezet online festival. Uiteraard beseffen we maar al te goed dat de beleving die op een échte festivalweide heerst nooit kan geëvenaard worden voor een tv-toestel of zelfs een groot scherm. Toch hebben we kosten nog moeite gespaard om een leuke affiche samen te stellen, met een karrevracht aan exclusieve optredens. Deze werden de voorbije weken opgenomen op geheime locaties”, klinkt het.

Alcatraz vaardigt met Amenra, Evil Invaders en Spoil Engine drie Belgische toppers af en als toemaatje smijten ze er de volledige, nooit eerder uitgezonden, show van Avatar van vorig jaar op Alcatraz bovenop. Een ‘weekendticket’ kost 6,66 euro en je helpt er de hard getroffen sector mee. Meer info op www.metalfestivalalliance.com.

“Tegelijk denken we ook aan de wat verdere toekomst: aan Alcatraz 2021. Dat amper 10% van de personen die reeds een ticket hadden gekocht via de refunds-regeling hun centen hebben teruggevraagd, toont aan dat er bijzonder veel vertrouwen heerst in onze organisatie. Omdat wij in eerdere berichten reeds hadden verkondigd dat we zo goed als de volledige affiche van 2020 zouden trachten te transfereren naar 2021, willen we de reeds bevestigde bands niet afzonderlijk of in kleine bundels aankondigen, maar als geheel. Enkele groepen hebben spijtig genoeg afgehaakt. Anderen moeten nog definitief bevestigen, maar de reeks bands die we vandaag aankondigen, toont aan dat we woord hebben gehouden. We gaan trouwens verder op dit elan en zullen de komende weken en maanden nog meer dan 25 acts aankondigen, waaronder 4 headliners.”

Alcatraz festival 2021 gaat door op 12, 13, 14 en 15 augustus 2021. Ticketverkoop start op 24 juli om 12 uur. Aanvankelijk betreft het een early bird-campagne die minstens tot december aan zal houden. Tot dan kost een ticket dezelfde prijs als een ticket voor 2020, maar bezoekers krijgen er in 2021 wel een extra festivaldag bij. Meer info op www.alcatraz.be.Meer nieuws uit de streek


Op vrijdagavond om 18 uur drukten Burgemeester …

Vier maanden is het inmiddels geleden dat …