Bezoekersaantallen op 75 % van 2019

Bezoekersaantallen op 75 % van 2019


De voorbij zomer (juni-augustus) was één van de meest bizarre ooit. Dit toont zich ook in de bezoekerscijfers. Terwijl Kortrijk tijdens de zomer van 2019 nog 1.799.336 mensen mocht ontvangen in de binnenstad, waren dat er in deze zomer nog maar 1.361.102.

Arne Vandendriessche, schepen van Economie: “In vergelijking met de cijfers van vorig jaar zien we een groot verschil. We mochten over dezelfde periode zo’n 400.000 bezoekers minder ontvangen. Dit hoeft natuurlijk niet te verbazen, we weten allemaal hoe dit komt. Denk aan alle events die tijdens een normale zomer volk naar onze stad lokken. Alcatraz, Kortrijk Koerse, braderieën, zomermarktjes, Sinksen, Kamping Kitsch en ga zo maar door … Deze vonden dit jaar allemaal niet plaats zoals we het gewoon zijn. Het is dus niet super, maar wel al veel beter dan in de lente toen we historisch lage cijfers noteerden. Vergelijken we met de lente dan zien we een opwaartse trend in onze cijfers. De opening van de horeca is hier natuurlijk niet vreemd aan. Ook de (digitale) campagnes die werden opgezet, hebben hun vruchten afgeworpen. We gaan van 37 % minder volk in juni ten opzichte van 2019 naar -16 % in juli en -18 % in augustus.”

De allereerste #KortrijkKorting was met voorsprong het drukste weekend van de zomer. De handelaars gaven toen reeds aan dat dit een succes was. De cijfers van de herfst zullen aantonen dat de tweede editie van #KortrijkKorting een schot in de roos was.Meer nieuws uit de streek