Conservatorium organiseert speelplaatsvoorstellingen

Conservatorium organiseert speelplaatsvoorstellingen


Conservatorium Kortrijk gaat verder op haar elan om leerlingen op een creatieve manier te bereiken in tijden van corona. Met mini-voorstellingen op de speelplaatsen van Kortrijkse scholen stelt het Conservatorium haar werking voor en maakt het leerlingen warm om zich in te schrijven voor het nieuwe schooljaar.

De inschrijvingen voor het deeltijds kunstonderwijs zijn volop aan de gang. Conservatorium Kortrijk heeft voorlopig al 1.800 leerlingen op de teller, maar er is nog plaats. Om kandidaat-leerlingen ook in tijden van corona te kunnen bereiken, ging het team op zoek naar creatieve manieren om het aanbod voor te stellen. Met minivoorstellingen op de speelplaats bijvoorbeeld.

Erik Desimpelaere, directeur Conservatorium Kortrijk: “In de loop van september komen er sowieso altijd nog inschrijvingen bij, maar onder normale omstandigheden hebben we meer mogelijkheden voor promotie. Met deze speelplaatsvoorstellingen laten we kinderen op een originele manier kennis maken met ons ruime aanbod.”

Conservatoriummarkt

Eind juni en begin september vonden in normale omstandigheden de traditionele Conservatoriummarkten plaats. Op die dagen worden instrumenten gedemonstreerd en krijgen potentiële leerlingen een toelichting over de verschillende vakken en richtingen die het Conservatorium te bieden heeft. Door corona ging het enthousiaste lerarenkorps flexibel aan de slag en werd er een digitale Conservatoriummarkt in elkaar gebokst. Die kan je nog steeds bezoeken op www.kortrijk.be/conservatoriummarkt

Speelplaatsvoorstellingen

Voor de Conservatoriummarkt komen geïnteresseerden naar de school toe, maar het Conservatorium trekt ook zelf naar scholen om leerlingen te stimuleren om voor een opleiding muziek, woord of dans te kiezen. Die schoolbezoeken vinden normaal plaats in het voorjaar, maar ook dat werd onmogelijk gemaakt door corona. Nu de scholen wel opnieuw open zijn, organiseert het Conservatorium coronaproof minivoorstellingen op de speelplaatsen van enkele Kortrijkse scholen. Leerkrachten muziek, woord en dans vormen daar spontaan een duo of een trio en halen alles uit de kast om de aanwezige kinderen te vermaken én overtuigen.

Kelly Detavernier, schepen van deeltijds kunstonderwijs: “Deze ongewone tijden zorgen ervoor dat iedereen nog creatiever aan de slag moet gaan en daar is het lerarenkorps van het Conservatorium natuurlijk heel goed in. Ze brengen hun enthousiasme naar de scholen over om zo leerlingen aan te moedigen om in te schrijven.”

Gloednieuwe studiegids

Wie graag meer wil weten over de opleidingen van het Conservatorium, kan alle nodige informatie terugvinden op de website. Daarnaast is er sinds kort ook een nieuwe studiegids op papier beschikbaar. Die vind je op verschillende plaatsen in Kortrijk waaronder Muziekcentrum Track en de centrale bibliotheek.Meer nieuws uit de streek