De Vlamingenstraat en Keer der Vlamingenstraat in het nieuw

De Vlamingenstraat en Keer der Vlamingenstraat in het nieuw


De wegenis en nutsleidingen van de Vlamingenstraat en de Keer der Vlamingenstraat werden heraangelegd. Hierdoor wordt terug een veilige zone voor voetgangers en fietsers gecreëerd binnen een autoluwe zone van het centrum van Kortrijk. De wegeniswerken werden uitgevoerd door de firma NV Bernard Ockier en duurden een zevental weken. De totaalkost van de werken bedraagt 161.788 euro.

Beperkte vertraging van drie weken

Het wegdek en de voetpaden in de Vlamingenstraat en de Keer der Vlamingenstraat stond reeds lang op de agenda om aangepakt te worden om de veiligheid van de fietsers en voetgangers te kunnen garanderen. De nutsmaatschappijen zijn gestart op 3 februari met het vernieuwen van hun leidingen. De corona crisis betekende echter dat deze voorbereidende werken een vertraging van drie weken opliep. De effectieve wegeniswerken gingen op 25 mei van start en duurden ongeveer zeven weken. 

Nieuw woonerf met link naar het verleden van de straat

Beide straten werden heraangelegd als een woonerf. Binnen een woonerf mogen de voetgangers de volledige breedte van de weg gebruiken. De snelheid van het verkeer is beperkt tot 20 km/u en bestuurders mogen de voetgangers niet hinderen. De gehele straat werd op hetzelfde niveau afgewerkt met een verzonken greppel. Deze greppels werden heraangelegd in de originele blauwstenen kasseien die in 1974 overlaagd werden met asfalt. Hierdoor wordt een mooie link met het verleden van de straat behouden. De nieuwe greppellijnen werden gekozen in functie van bestaande dorpels en garages. Ter hoogte van de aansluitingen van de Spoorweglaan met de Vlamingenstraat en de Keer der Vlamingenstraat werden de voetpaden doorgetrokken om de woonerfzone te benadrukken. Het inrijden van het woonerf wordt geaccentueerd met opritborduren die toegankelijk zijn voor mindervaliden.Meer nieuws uit de streek


Lucky Luke trekt naar het diepe Zuiden. …

Op vrijdag 23 oktober vieren de meer …