De Warmste Boom van Rollegem!

De Warmste Boom van Rollegem!


Dominique Vandecasteele uit Rollegem heeft een wel heel speciaal doel voor ogen: ze wil voor De Warmste Week van 2020 de grootste gehaakte kerstboom van België in elkaar steken! Hoe en waarom ze dit wil doen, vertelt ze ons maar al te graag.

“Eind vorig jaar kreeg ik van mijn dochter een foto van een gehaakte kerstboom in Italië toegestuurd”, vangt Dominique aan. Deze boom van zes meter is officieel de grootste gehaakte kerstboom ter wereld. “Aangezien ik zelf graag haak en brei, vond ik het wel een leuk idee om dat record te evenaren of zelfs te breken. Ik besloot meteen een actie op poten te zetten in het kader van De Warmste Week. Het doel is om, samen met iedereen die zin heeft, een kerstboom te haken van zes meter hoog. Daarvoor zijn maar liefst 3100 gehaakte lapjes van 20×20 centimeter nodig. Die zullen we vervolgens aan elkaar vastmaken en zo rond een metalen onderstel hangen. Een reuzegrote gehaakte kerstboom moet het resultaat worden!”

Dominique gaat verder: “Een lapje haken neemt ongeveer een uurtje in beslag. Dat is dan een simpel lapje, met slechts een aantal kleuren. Sommige vrijwilligers maken met allerlei kleuren en technieken echte kunstwerkjes! Al moet ik toegeven dat ik zelf nog niet veel heb kunnen haken. Ik ben vooral bezig met bolletjes wol draaien. Voor het project hebben we namelijk heel veel wol nodig en dat moet allemaal tot bij de haaksters geraken. Gelukkig kan ik al op heel wat mensen rekenen die me restjes wol bezorgen.”

“Om tegen het najaar klaar te zijn met de lapjes, zijn we nu al druk bezig met haken. Ondertussen doen al een dertigtal mensen mee aan mijn actie, wat goed is voor ongeveer 400 gehaakte lapjes. We zijn er dus nog lang niet! We komen elke maand eens samen en dan kunnen de vrijwilligers hun afgewerkte lapjes aan mij afgeven. Het leuke aan dit project is dat mensen die elkaar vooraf niet kenden, nu vrienden worden. Het brengt mensen dichter bij elkaar wanneer ze aan hetzelfde doel kunnen werken. En samen haken en kletsen, niets is gezelliger dan dat!”

“We willen tegen september klaar zijn met het haken. Dan hebben we nog tijd genoeg om de kerstboom in elkaar te steken. Waar we de boom precies gaan plaatsen, is nog niet geweten. Voorlopig hebben we werk genoeg met het haken”, lacht Dominique. “Ik doe een warme oproep naar dames én heren die mee willen haken, of die restjes wol op overschot hebben. Ook bedrijven of scholen die de metalen constructie willen maken, mogen altijd een seintje geven. Of we het doel halen, dat zullen we tijdens De Warmste Week wel zien. Maar het is een heel leuke uitdaging, waar ik al veel plezier aan beleefd heb!” 

Wie Dominique wil helpen met haar doel, mag haar altijd contacteren via het nummer 0486 82 05 51.Meer nieuws uit de streek


Het voormalig klooster van de Salesianen is …

Nadat Leander Cannaert (29) op 3 oktober …