Dieter D’Alwein vervoegt Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst

Dieter D’Alwein vervoegt Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst


Copyright foto: teamburgemeesterkortrijk.be

Dieter D’Alwein heeft op dinsdag 13 oktober de eed afgelegd als afgevaardigde in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst van Kortrijk. Hij vervangt Helga Kints die een dag eerder op de gemeenteraad werd geïnstalleerd als nieuwe gemeenteraadsvoorzitter. Die functie nam ze over van Tiene Castelein.

De 45-jarige Dieter D’Alwein woont in Aalbeke en is daar uitbater van het bekende café De Labberleute. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kwam hij voor het eerst op als kandidaat. Met 1.430 stemmen werd hij verkozen tot eerste opvolger. Hij trad in de gemeenteraad al twee keer op als tijdelijk vervangend raadslid voor Tiene Castelein: juni-juli 2019 en december 2019-februari 2020. Nu vervangt hij Helga Kints als afgevaardigde in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst tot het einde van de legislatuur in 2024.

Dieter D’Alwein: “Cafébaas is ook vaak een sociaal beroep. Ik kan wel zeggen dat ik van achter mijn toog een goede mensenkennis heb ontwikkeld. De functie in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst spreekt mij dan ook sterk aan. Ik heb altijd de ambitie gehad om mij in te zetten voor de mensen in onze stad en deelgemeenten. Daarom ben ik uiteindelijk ook in de politiek gestapt. En in het Bijzonder Comité zal ik ook echt iets kunnen doen voor de mensen. Het zijn allemaal persoonlijke dossiers waarover wij moeten beoordelen. Mensen die hulp nodig hebben, moeten die krijgen. Maar ik ben niet bang om mijn veto te stellen tegen profiteurs.”Meer nieuws uit de streek


Naast de groenkar vind je in Kortrijk …