Extra bussen ondersteunen De Lijn

Extra bussen ondersteunen De Lijn


Met de start van het schooljaar nam de drukte op de bussen van De Lijn toe. De capaciteit van de bussen bleek tijdens de spitsuren, in het licht van de geldende coronamaatregelen, vaak ontoereikend. De Lijn zet al haar maximale vervoercapaciteit in en herbekeek haar rittenschema’s voor een optimale spreiding van de reizigers. Dat bleek bij momenten nog onvoldoende. De voorbije weken heeft minister van Mobiliteit Lydia Peeters in samenwerking met de lokale besturen de pijnpunten in kaart gebracht. Met resultaat: autocars van private bedrijven zullen De Lijn tijdens de spits ontlasten.

De autocars rijden achter de Lijnbussen en volgen dezelfde route. Ze zijn te herkennen aan het label ‘versterkte rit’. Sinds 5 oktober reden in Vlaanderen al 211 autocars ter versterking van De Lijn, vanaf 16 november komen er nog eens 164 bij. Bedoeling is dat wanneer het te druk wordt op de bus van De Lijn, reizigers op de versterkte rit kunnen stappen. Ook in Kortrijk zullen die extra bussen worden ingezet vanaf 16 november. In totaal zijn er zo 282 versterkte ritten per week in de vervoerregio Kortrijk.

Burgemeester Ruth Vandenberghe: “Vandaag gaan de scholen weer open en hervat het normale leven een beetje. We zijn opgetogen met de extra bussen van minister Peeters. Veel mensen zijn afhankelijk van het openbaar vervoer, ook in tijden van Covid-19. Maar het moet op een veilige manier verlopen. Mondmaskers zijn verplicht en de bussen mogen ook niet afgeladen vol zitten. Daarom zijn die extra ritten ter ondersteuning op piekmomenten belangrijk.”Meer nieuws uit de streek


Pieter Van den Weghe en Lies Bouvry …

De Aalbeekse Liesbet Delvoye (23) kreeg de …