Geen filmgala, wel een hoge-kouter-box

Geen filmgala, wel een hoge-kouter-box


Door de coronamaatregelen kan het beschermcomité van De Hoge Kouter in Kortrijk niet uitpakken met haar jaarlijks filmgala, waar gewoonlijk zo’n 1.400 mensen naar toe komen op één avond. Om de inkomsten van deze avond te compenseren, pakt het beschermcomité nu uit met een hoge-kouter-box.

Met de opbrengst van het filmgala worden gewoonlijk projecten voor MFC en BuSO de Hoge Kouter die niet via reguliere subsidies mogelijk zijn gefinancieerd. Zo zijn projecten die al gefinancieerd werden busjes, een eetzaal, keukentjes, een lift, een sportkooi, een overdekte speelplaats, een zorguimte, toegankelijkheidsmaatregelen, tuinklassen, studiJO Kouter en de inrichting van een polyvalente zaal.

Dit jaar wil het beschermcomité investeren in een nieuwe speeltoren. “De oude is versleten en niet meer veilig”, aldus Mia Cattebeke, directeur van MFC De Hoge Kouter.”

Als alternatief voor het filmgala pakt het beschermcomité uit met een hoge-kouter-box. “Daarin vind je 2 flessen wijn, 4 flesjes bier van een ambachtelijke brouwer, een potje paté, een doosje petit melo, chips, koekjes en mooie verrassingen. Daarbovenop zit er in elke box een tombolabiljet waarmee je een ballonvaart kan winnen.” Een box kost 35 euro.

Bestellingen kunnen tot en met 15 november gemaild worden naar beschermcomite@dehogekouter.com en betalen doe je op rekening BE25 8916 9401 3182 van Beschermcomité De Hoge Kouter.Meer nieuws uit de streek


‘Het Idee’ viert op maandag 23 november …

Heel wat West-Vlamingen kwamen voor op de …