Gewijzigde verkeerssituatie aan Appel vanaf 23 november

Gewijzigde verkeerssituatie aan Appel vanaf 23 november


In de omgeving van de Appel zijn er sinds september 2019 grote wegenwerken voor de bouw van een wegtunnel. Vanaf 18 december start men met de aanleg van de tunnel in de Burgemeester Lambrechtlaan. Hierdoor zijn er vanaf 23 november voorbereidende werken en is er een gewijzigde verkeerssituatie tot eind 2022.

Deze tunnel zal vanaf eind 2022 het doorgaand noord-zuid verkeer in Kortrijk verwerken. Concreet betekent dit dat we een verbinding bouwen onder de Zandstraat tussen rotonde Panorama en de Burgemeester Lambrechtlaan. Daarnaast zal deze tunnel ook de in- en uitrit vormen voor de nieuwe ondergrondse parking aan het Conservatoriumplein.

Tot nu toe werd er enkel gewerkt in het deel van de Zandstraat tussen rotonde Panorama en de Magdalenastraat. Vanaf 18 december start de aannemer ook met de aanleg van de tunnelmond in de Burgemeester Lambrechtlaan. Vanaf dan geldt er tot eind 2022 een nieuwe verkeerssituatie. De Burgemeester Lambrechtlaan wordt onderbroken. De Beheerstraat – Magdalenastraat vormt de hoofdas. De verbinding tussen de Magdalenastraat en Hendrik Consciencestraat gaat terug open.  Om dit mogelijk te maken zijn er werken nodig waardoor De Appel van 23 november tot 18 december afgesloten wordt.

Axel Weydts, schepen van Mobiliteit: “De handelaars aan de Appel blijven tijdens deze fase van de werken bereikbaar. De meeste zaken aan de Appel zijn takeaway. Hun producten moeten kunnen opgehaald worden. Omwille van de uitzonderlijke verkeerssituatie en de beperkte parkeerplaats door de werken, vormden we 2 groene shop & go parkeerplaatsen in de Hendrik Consciencestraat om tot afhaalzone voor takeaway. We verwachten dat de verkeershinder zal meevallen. Er is door de lockdown immers veel minder verkeer dan anders. In die zin is de timing eigenlijk perfect. Maar wie de omgeving kan vermijden, rijdt best via een alternatieve route.”Meer nieuws uit de streek


Sebastien Maes hernam op woensdag 25 november …

Kortrijk telt vandaag 53 SAVE-netwerken. Dat zijn …