Gezinsbond Rollegem hoopt op respect voor halloweendecoratie

Gezinsbond Rollegem hoopt op respect voor halloweendecoratie


In Rollegem loopt nog tot en met zondag 8 november een halloweenwandeling die georganiseerd wordt door de Gezinsbond.

De Gezinsbond pakt gewoonlijk uit met een grote halloweenwandeling waar er veel animatie onderweg gebeurt. Verschillende verenigingen dragen hier ook hun steentje bij, maar aangezien dit in deze coronaperiode niet mogelijk was, stippelde Gezinsbond Rollegem een gratis wandeltocht uit door de donkere en minder gekende wegeltjes rond de dorpskern. De wandeling kan nog tot en met zondag 8 november gemaakt worden, en dit zowel overdag als meer naar de avond toe. ”We vragen met de huidige maatregelen om de wandeling enkel per gezin te maken”, aldus Toon Vanneste van Gezinsbond Rollegem. De tocht start aan de parochiezaal. Je volgt de pijlen met de tekeningen van grote griezelige pompoenen en het embleem van de Gezinsbond op.

Pop beschadigd

Er werd aan de bewoners die langs het 4 km lange parcours wonen gevraagd om hun huizen in Halloweenthema aan te kleden en velen zorgden er voor griezelige tafereeltjes.

Woensdag omstreeks 16 uur werd echter een aangeklede pop meegenomen door een groep jongeren met de fiets. De ratten en spinnen die de pop gezelschap hielden werden door de ontvoerders achtergelaten. Door het strospoor te volgen kon de pop gelokaliseerd worden op het skatepark aan de Volksberg in Bellegem, maar ze was beschadigd en de overall die de pop droeg is spoorloos. Er werd nog een oproep op sociale media gelanceerd om de pop weer aangekleed op haar plaats terug te zetten, maar dit bleek tevergeefs. De Gezinsbond hoopt dat de decoraties nu gerust gelaten worden en dat iedereen die de tocht doet kan genieten van de versieringen.

UPDATE

Donderdag werd de overall van de pop weer op het bankje in de tuin van de eigenaars gelegd.Meer nieuws uit de streek


Het voormalig klooster van de Salesianen is …

Nadat Leander Cannaert (29) op 3 oktober …