Gezocht: naam voor tweede deelauto Stasegem

Gezocht: naam voor tweede deelauto Stasegem


Goed nieuws voor alle Stasegemnaren, want vanaf september zijn twee elektrische deelwagens van Vlaskracht ter beschikking op het kerkplein in Stasegem. De Renault Kangoo ZE Maxi bestelwagen kreeg de naam Tessa, maar voor de Renault Zoe is men nog op zoek naar een leuke naam. Daarvoor doet Harelbeke een beroep op de creatieve breinen van de inwoners.

Schepen Tijs Naert is heel tevreden dat er deelwagens in Stasegem komen: “We hadden al twee cambio’s in Harelbeke, nu hebben we daar de elektrische alternatieven van in Stasegem. Niet alleen een goede zaak voor gezinnen of alleenstaanden die geen of een gedeelde auto hebben, maar autodelen is sowieso een positieve zaak. Het vermindert het aantal auto’s op de baan, het aantal files, de CO2-uitstoot, de parkeerdruk én de kost van een wagen.”

De twee elektrische wagens kunnen door iedereen gebruikt worden. Het is een makkelijk systeem waarbij je na reservatie via een app van Coopstroom de deuren van de wagen kan openen en de wagen loskoppelen. De auto’s worden gevoed met 100 % groene stroom.

De eerste wagen kreeg de naam ‘Tessa’ mee, naar de Red Flame Tessa Wullaert. En daar zijn enkele hele goede redenen voor. Zo zijn zowel stad Harelbeke als de Koninklijke Belgische Voetbalbond verkozen tot ambassadeurs om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) uit te dragen naar het publiek als SDG Voices 2020. Bovendien wil de stad het idee ‘meer vrouw op straat’ ondersteunen en werd voor een vrouwelijke naam gekozen. En niet onbelangrijk, Tessa Wullaert woont in Stasegem, en was met veel enthousiasme bereid haar naam te verlenen.

De Renault Zoe heeft voorlopig nog geen naam. Daarom doet men een oproep naar alle Harelbekenaren om een leuke, liefst vrouwelijke, naam te bedenken voor de elektrische deelwagen. Je krijgt er niet alleen eeuwige roem door als je de wagen door de straten ziet rijden, maar je kan er ook gratis kilometers met de deelwagen tot het einde van het jaar mee winnen. Heb je een goede naam in gedachten? Mail dan nu naar valerie.claeys@harelbeke.be en win!Meer nieuws uit de streek


GS9, het ontmoetingshuis van het Huis van …

Vorige week publiceerde Kind en Gezin de …