Handelszaken in Harelbeke krijgen opnieuw steun van stadsbestuur

Handelszaken in Harelbeke krijgen opnieuw steun van stadsbestuur


Ook in Harelbeke kregen heel wat handelszaken afgelopen vrijdag het nieuws te horen dat ze de deuren opnieuw moesten sluiten, nadat de horecazaken dat enkele weken geleden al deden. De meeste handelaars hebben begrip voor de situatie, maar voor sommigen komt het nieuws hard aan, omdat het al de tweede keer is op een jaar tijd én omdat de eindejaarsfeesten, traditiegetrouw een periode waarin veel aankopen worden gedaan, voor de deur staan.

Het stadsbestuur van Harelbeke ondersteunt de handelaars opnieuw zo goed mogelijk, vooral bij het beantwoorden van alle mogelijke vragen, zodat zoveel mogelijk handels- en horecazaken toch op een veilige manier een deel van hun omzet kunnen vrijwaren.

“We proberen om informatie zo snel mogelijk te laten doorstormen naar de ondernemers via onze nieuwsbrief en staan hen telefonisch of per mail bij wanneer ze vragen hebben,” licht schepen van economie Kathleen Duchi toe. “Maar daar stopt het niet, via de Facebookpagina ‘Harelbeekse handelaars’ belichten we zoveel mogelijk de initiatieven van onze lokale handel en horeca en roepen we de bevolking op om lokaal te kopen.”

Op de website van stad Harelbeke werd een overzichtelijke weergave gemaakt van welke winkels nog open mogen, welke horecazaken takeaway of afhaalmogelijkheden organiseren en welke winkels digitale mogelijkheden aanbieden. De handelaars kregen recent, net voor de tweede lockdown, allemaal de kans om enkele workshops te volgen waarin er dieper werd ingegaan op het efficiënt inzetten van sociale media.

Nieuw vanaf 15 november is de tool ‘Stadstegoed’. Consumenten surfen naar een platform waarop ze een cadeaubon kunnen kopen voor één van de deelnemende handelszaken met een korting van 10%. Die kunnen ze besteden bij het afhalen van producten of kunnen ze gebruiken wanneer de winkels hun deuren terug openen. Voor de handelaars is dit een welgekomen initiatief, want ze krijgen het geld per direct en hoeven niet te wachten op de besteding. De consumenten krijgen als dank 10% korting dankzij de tussenkomst van het handelscomité en kopen zo bijvoorbeeld een bon van 20 euro voor slechts 18 euro. “Ook dat is een manier om het lokaal digitaal shoppen te promoten en de consumenten naar die – voor hen vaak nieuwe – weg te leiden.” zegt schepen Duchi. Het is inmiddels de tweede digitale toepassing die de stad lanceert met de lokale onderneming CCV uit Stasegem, naast de eerder uitgebrachte Oarelbeke Weireldkoarte.

“Vanaf 1 december verschijnt er een gloednieuw digitaal platform op de website www.shoppeninharelbeke.be die alle leden van ons handelscomité een plekje geeft. Voor alle handelaars die lid zijn is dit een extra hart onder de riem en voor de inwoners of klanten van onze handels- en horecazaken dé ideale tool om straks digitaal te gaan shoppen of deel te nemen aan leuke wedstrijden of acties” besluit schepen Duchi.

Meer informatie of interesse als handelaar om aan één van deze initiatieven deel te nemen? Contacteer dan de dienst economie via economie@harelbeke.be.Meer nieuws uit de streek